Sunday, January 07, 2018

Weer naar huis

Zo is er toch weer een eind aan deze vakantie gekomen, alleen nog 'even' terug vliegen. Dat even staat niets voor niets tussen '', want dat is weer een hele reis geworden.


De vlucht van Grand Cayman vertrekt pas om 19.30 uur en we moesten de hotelkamer uit om 11 uur! De meeste hotels hebben dan wel mogelijkheden om er een aantal uur rond te blijven hangen en daarna nog te kunnen douchen en omkleden. Dit hotel heeft niets van dit alles, maar gelukkig mogen we ergens in de middag even op een kamer douchen en omkleden. Dus mocht je nog een hotel op Grand Cayman zoeken, hier de link.
Op dit wat latere tijdstip dan vorige week, is het vliegveld wat rustiger, de vluchten naar Amerika zijn al vertrokken en we kunnen mooi onze mobieltjes nog even opladen want er zijn hier tientallen stopcontacten, altijd makkelijk.
Het inchecken in de gloednieuwe hal (nu alleen nog voor British Airways en American Airlines) ging best vlotjes, ondanks de passagiers voor ons in de rij die de koffers nog wat moesten herverdelen om onder de 23 kilo per koffer te blijven! Zouden ze echt voor het eerst vliegen?
Helaas heeft de inkomende vlucht vertraging, dus we mogen nog wat langer 'genieten' van de uitstekend werkende airco op dit vliegveld, maar uiteindelijk vertrekken we rond een uur of 8.
Dus eerst nog een uurtje vliegen naar de Bahama's om wat extra passagiers (het toestel zit weer tsjokvol) en een verse bemanning in te laten stappen en dat lukt zowaar binnen een uur. Daarna weer verder richting London.
Om te beginnen krijgen we een drankje aangeboden en als dat allemaal achter de rug is, dan wordt het eten rondgebracht. Het is dan inmiddels na middernacht en ik heb er nu echt spijt van dat we op het vliegveld alleen maar een paar, hele lekkere, koekjes hebben gegeten. Kortom: weer een leermomentje voor de volgende keer. Een groot aantal van de mede-passagiers slaapt al en laat het eten aan zich voorbij gaan en ergens heb ik toch het gevoel dat British Airways hier rekening mee houdt en op die manier nog wat kosten bespaart. Wat zouden ze doen als iedereen nog wakker is?
Omdat we wat later zijn vertrokken, wordt de gashendel wat verder open getrokken en met de hulp van de rugwind landen we mooi op tijd op Heathrow. Nu nemen we de omgekeerde weg, eerst treintje en dan door de security. De security is best wel OK hier op Heathrow, ze poetsen zelfs even mijn schoenen. Allebei mijn schoenen worden gepoetst met een tissue, heel vriendelijk allemaal. Daarna gaat die tissue ook nog een apparaat in, ook geen idee waarom.
Het laatste stukje naar Amsterdam gaat, wederom, in een tsjokvol toestel, bijna alle stoelen bezet en de bagagebakken puilen uit, maar het belangrijkste is dat we na een uurtje vliegen weer op Nederlandse bodem staan. Onze koffers hebben blijkbaar hetzelfde toestel genomen en zo is ook deze vakantie weer tot een einde gekomen. Op naar de volgende!

No comments: