Sunday, July 08, 2018

Vakantie!

En dan is het toch weer zo ver gekomen dat we op vakantie kunnen gaan. Onze 'voorjaarsvakantie', dus naar Italië. Ook dit jaar is onze keus weer op het noorden gevallen, want dat is al ver genoeg. En ook dit jaar begint onze vakantie al voor de grens met Italië. Dit jaar blijven we een paar dagen 'hangen' in Zwitserland en Duitsland. En zelfs Zwitserland vinden we al te ver om in één dag naar toe te rijden, dus hebben we een hotel geboekt in Ettlingen. Ettlingen is een alleraardigst dorpje in de buurt van Karlsruhe en ons hotel ligt vlakbij het centrum en na het eten kunnen we nog een ontspannen rondje door het dorp wandelen. En dat levert weer een paar aardige fotoos op.




 
Wat ook opvalt is dat de Duitsers ten minste weten hoe je de elektrische autoos kunt bevoordelen



en dat de kentekens van sommige autoos heel erg passen bij de kleur van de auto.



Na een goed nachtrust en een goed ontbijt tuffen we verder richting Zwitserland. Omdat het eigenlijk maar een klein stukje is, kunnen we de snelweg lekker rechts en links laten liggen en zakken we rustig aan naar het zuiden. Onze tussenstop doen we in Rottweil, waar we de flammeküche (tarte flambée) uitproberen en het lijkt wel of ze hier iets hebben met honden.



Van Rottweil is het nog een klein stukje verder naar ons hotelletje in Schaffhausen en dat ligt net over de grens in Zwitserland. Hotel snel gevonden en voor de auto vinden we in de buurt nog een parkeerplaats die niet eens heel erg duur is. Wel weer opvallend dat we op weg naar deze parkeerplaats ruimte moeten maken voor een militaire kolonne en dat in Zwitserland! Wel weer mooi dat je hier niet eens Zwitserse muntjes nodig hebt om de parkeermeter te vullen.


Maar zo een biljet in een andere valuta geeft je toch wel een echt vakantiegevoel.
 

En de Zwitsers hebben blijkbaar iets met eendjes, maar ik heb nog idee wat.


























Maar misschien komen we daar nog achter.

No comments: