Sunday, July 23, 2017

Weer terug naar huis

Zo is ook deze vakantie weer ten einde gekomen, maar ook nog niet helemaal, want vanuit Bollate rijden we niet rechtstreeks naar huis, maar maken we nog een korte tussenstop in La Morra om wat inkopen te doen en onze wijnvoorraad aan te vullen.
Bij onze favoriete B&B in La Morra werd drie jaar geleden een zwembad gebouwd en waar de vorige keer alleen de schoonmaakrobot het water in durfde, was het nu heerlijk weer om even een duikje te nemen.
Onze wijnvoorraad vullen we, zoals bijna elk jaar aan bij Marrone en de overige boodschappen doen we in het outlet center Mondovicino. Dat lijkt wel elk jaar groter te worden en we zijn er zo maar een paar uurtjes zoet mee.

Overigens kun je bij Marrone bijna 365 dagen per jaar langs gaan om de wijnen, samen met wat lekkere hapjes te proeven.


Dit jaar hebben we een nieuwe auto en die is net iets kleiner dan de vorige, dus er passen slechts 10 dozen wijn in de achterbak en achter de voorstoelen. Verder is de auto gewoon Ferrari-rood.


En soms moet je ook een beetje geluk hebben dat je net op tijd tot stilstand komt.


En het is een hybride en dat rijdt best zuinig.

 

Maar dan zijn we er ook helemaal klaar voor om de reis naar Amsterdam te beginnen. Dus rijden we vanuit La Morra naar het noorden, bij Torino linksaf, door de Frejus tunnel, die kost een paar centen, maar dan rijd je ook bijna alleen op de weg. En dan in Frankrijk langs Chambéry richting Lyon en bij Lyon rechtsaf richting Dijon en even voorbij Nancy een plekje vinden om te overnachten. Dat plekje vinden we in Pont-à-Mousson, maar dat is geen succes. De combinatie van een hotel zonder airco en een doorgaande weg 'geplaveid' met kinderkopjes is geen garantie voor een goede nachtrust, eerder het tegendeel en zo rijden we de volgende dag al behoorlijk vroeg weer verder en ontbijten we bij een wegrestaurant en in Frankrijk zit je dan al snel aan een croissantje.
Na Metz en Thionville tanken we, als echte Hollanders natuurlijk in Luxemburg en rijden we door via Namen, Brussel en Antwerpen om bij Meer weer in Nederland aan te komen.
Nu maar weer snel de volgende vakantie gaan boeken.

No comments: