Saturday, July 01, 2017

Vakantie!

En nu na al weer veel te lange tijd, eindelijk weer eens op vakantie. En waar we vorig jaar Italië helemaal hebben overgeslagen, is het nu weer tijd voor dit mooie vakantieland. Door omstandigheden wat later in het jaar dan normaal, dus hopelijk beter weer en helaas ook wat drukker op de weg. Maar we zullen wel zien.
Omdat we het noorden van Italië wel redelijk kennen en we daar aan het eind van de vakantie willen zijn, doen we iets langer over de heenweg en blijven een paar dagen in Duitsland overnachten. De eerste stop is Rothenberg ob der Tauber. Dat we deze wereldstad al die jaren overgeslagen hebben.
Opvallend is wel dat de kleur van de auto terugkomt in het kenteken:


We blijven hier maar één nachtje en gelukkig zijn alle belangrijke dingen hier aanwezig.
















De volgende dag weer verder langs overvolle parkeerplaatsen langs de snelweg, bijna alle vrachtauto's staan te wachten totdat ze weer verder mogen (het is vandaag zondag). En dan nog komen we in de file terecht en proberen we de file te vermijden en moeten, geheel per ongeluk, in Ottobeuren een tussenstop maken. Het stadhuis is vrolijk gekleurd

 
En ontbreekt het kerkje ook niet.
 

 

Ons einddoel vandaag is Füssen en vanaf Ottobeuren is dat nog maar 70 km rijden en dan zijn we al ook al bijna in Oostenrijk.
De toeristische trekpleister hier in de buurt van Füssen is het Neuschwanstein kasteel. En hoe groot deze toeristenval is, komen we al snel achter. 's Morgens om 10 uur, kun je alleen nog maar kaartjes kopen waarmee je om 15.00 naar binnen mag. Er schijnen hier ongeveer 1.5 miljoen bezoekers per jaar te komen en als dat netjes verdeeld zou zijn, betekent dit al 543 bezoekers per uur! En dan is de lol er al snel af, dus laten we Neuschwanstein achter ons liggen en trekken we door het gebied rondom dit kasteel en wandelen we langs de oevers van de Foggensee, de Hopfensee, de Alpsee en de Weißensee en nemen we zelfs even een stoeltjeslift naar boven om de Foggensee van een wat hoger standpunt te bekijken.


En zo vliegen ook deze dagen in Duitsland voorbij en morgen gaan we verder naar Italië.

No comments: