Sunday, July 09, 2017

Het Idro meer

Vandaag komen we eindelijk in Italië en wel in een dorpje aan het Idromeer. Iedereen heeft wel eens gehoord van het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore, maar het Lado d'Idro is minder bekend. Het ligt overigens zo'n 20 km ten westen van het Gardameer.
Vanuit Füssen zijn we binnen een paar kilometer al in Oostenrijk, daar natuurlijk direct even benzine getankt, want dat scheelt toch al snel weer €2,50 op een volle tank. In Oostenrijk is het eerst een flink stuk over 2-baans wegen en dat schiet niet erg op, pas als we na ruim een uur bij Mötz de snelweg berijken gaat het wat sneller. De Brenner passeren we ook vlotjes en zo hebben we voldoende tijd om in Bolzano even te gaan lunchen. Als je de weg weet, kun je de parkeerplaats direct onder het centrale plein makkelijk vinden en dan is het alleen nog even kiezen bij welk restaurant de lunch wordt genuttigd. Overigens is Bolzano wel een hele fietsvriendelijke stad.

 
Zoals het eerste stuk vandaag niet erg opschoot, geldt dat ook voor het laatste stuk van vandaag. Nadat we bij Trento de snelweg hebben verlaten, is het gedaan met de snelheid. Maar we zijn op vakantie en hebben tijd genoeg en mooi op tijd arriveren we in Tre Capitelli, onze standplaats voor de komende dagen.
Het is altijd even zoeken wat je kunt doen op de plaats van bestemming, maar dat gaat deze keer wat makkelijker want we maken hier in Tre Capitelli kennis met 2 Nederlandse gidsen die dit gebied wat beter kennen. Op dag 1 neemt gids Karen ons mee naar de dorpjes Bagolino en Bondone. Twee alleraardigste dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan.
 
 
 
In Bondone hebben we het feest net gemist of we zijn te vroeg.
 
 
En zo af en toe stoppen we om een fotootje van het meer te maken.
 

De volgende dag neemt gids Peter ons mee naar de heuvels ten zuiden van het meer. De route over de SP56, ook wel bekend als de Via Passo Fobia is zeker de moeite waard. En ook nu levert deze rit weer een paar mooie plaatjes op.
 


 
Op het Idro meer vaart maar liefst één veerboot rond die een paar keer per dag een vast rondje vaart en op verschillende plaatsen even aanlegt om de passagiers af te zetten of juist weer op te pikken. En omdat een rondje varen altijd weer leuk is, gaan we met de auto naar Crone, want in Tre Capitelli is geen steiger voor de veerboot. Vandaag hebben we 'geluk' want de veerboot is ook in gebruik door de gasten van een bruiloft. Het is daardoor in ieder geval gezellig druk aan boord.
 
 
 
En zo zijn ook deze dagen bij het Idro voorbij gevlogen, onze vakantie is alweer over de helft. Morgen weer verder richting Piemonte.


No comments: