Tuesday, December 27, 2016

St.John

We zitten dus in de St.JohnsInn, op loop afstand van Cruz Bay en dat is wel zo makkelijk. Geen auto nodig om ergens iets te gaan eten, gewoon te voet. En dan kun je soms op de terugweg nog even genieten van een potje honkbal/softbal.


We kwamen net aan toen de warmingup begon en die duurde al best lang, daarna begon de wedstrijd en met 1 man op de honken sloeg de tweede slagman de bal het veld in. Maar de eerste honkman reageerde snel en de slagman was uit. Tenminste daar leek het op, maar daar waren de spelers het niet mee eens en dat was meteen weer het einde van de wedstrijd.
Het weer valt niet tegen hier, zo een 28-30 graden overdag en als het regent, meestal 's nachts. En de eerste nacht valt er heel veel water en het blijkt zelfs in de kamer te lekken. De druppels blijken net op ons voeteneind van het bed terecht te komen, maar sommige druppels worden door de plafondventilator de kamer in geslingerd en dan word je daar toch wakker van. Maar gelukkig lukt het de klusjesman de lekkage op te sporen EN te dichten.
Dit is dus een Amerikaans eiland en dat zie je eigenlijk het best aan het type auto dat hier verhuurd wordt. Het aantal jeeps is enorm en omdat het nog laagseizoen is, staan de meeste daarvan nog stil. Ook wij rijden in een jeep rond. Een mooie blauwe.


De wegen zijn hier soms aardig stijl en in één van de stijlste haarspeldbochten is de 4wd even echt nodig, omdat de voorwielen niet voldoende grip hebben. Altijd leuk om middenin een haarspeldbocht tot stilstand te komen, maar het is gelukkig niet erg druk op de weg.
En wat is er verder nog te doen op dit eiland? Eigenlijk helemaal niet zoveel, behalve dan zandkorrels op het strand tellen, en stranden zijn er voldoende. Een impressie:

Francis Bay


Cinnamon BayTrunk Bay


Hawksnest BeachEn als je voldoende zand en water hebt gezien, kun je altijd nog aan de baai in Cruz Bay van de verschillende bootjes genieten.
Gelukkig mogen we morgen naar ons volgende eiland.

No comments: