Sunday, July 26, 2015

Terugreis en La Morra

Zo dus de vakantie is weer teneinde gekomen. Nu alleen nog even wat wijn kopen in La Morra en dat ligt heel toevallig op de route. Een outlet in Boretto ligt ook op de route en daar zijn we dan ook nog precies tijdens lunchtijd, kunnen we het restaurantje dat we nog kennen van vorig jaar ook nog even met een bezoekje vereren. De eigenaresse van het restaurant blijkt ons ook nog te herkennen. Is dat een goed teken?
In La Morra slaan we bij de familie Marrone voldoende wijn in om de auto te en onze wijnvoorraad aan te vullen.
















En als we hier toch zijn, kunnen we mooi weer even genieten van het ontbijt bij Margherita.


Het zwembad is nu ook af en er is wat meer ruimte om de auto te parkeren. Helaas is de temperatuur nog wat te laag om van het zwembad te genieten, de schoonmaakrobot lijkt geen last te hebben van het koude water.


En zo is het toch de tijd aangebroken om nu echt richting Amsterdam te gaan sturen. De start in La Morra valt nog een beetje tegen, eerst hebben we een meningsverschil met onze navigator en daarna zitten we achter een wielerpeleton, dat elke keer precies dezelfde kant op gaat als wij. Maar uiteindelijk zijn we van de wielrenners verlost en kunnen we eindelijk wat snelheid maken.
Dit keer doen we de route via Frankrijk en dat betekent de Frejus tunnel.













Deze Frejus is niet echt goedkoop, €44,20 voor een schamele 13 km. Deze kosten en natuurlijk ook nog alle tolgelden, maken deze weg niet de goedkoopste, maar zeker op deze zondag, tot wel één van de rustigste. En dat is ook wel wat waard. Al met al schiet het lekker op en onze geplande stop in Frouard bereiken we aan het eind van de middag. Aangezien Amsterdam nog maar 5 uurtjes verder is, twijfelen we zelfs even of we deze stop niet gewoon moeten overslaan. Maar het gezonde verstand wint, en zo zitten we al snel te smikkelen in de Buffalo Grill.
Na een redelijke nacht en een verrassend goed ontbijt (zeker gezien de prijs van €5,- per persoon), rijden we weer verder richting Amsterdam. Nog even tanken in Luxemburg (waar de bemande kassa's nu ook verleden tijd zijn) en na een lunch in de buurt van Antwerpen, zijn we mooi op tijd in Amsterdam. Nog voldoende tijd om de wijn in onze wijnkelder op te slaan en alle koffers weer naar boven te sjouwen.
Rest mij nog de traditionele culinaire terugblik op de vakantie aan te kondigen.

No comments: