Thursday, July 23, 2015

Fano

We hebben als volgende doel Fano. Een niet al te groot stadje aan de zee een stukje verder naar het zuiden. Een kleine 20 kilometer ten zuiden van Pesaro, 50 kilometer van San Marino en ongeveer op dezelfde breedtegraad als Firenze.
We hoeven alleen nog even Ferrara uit zien te komen. En dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is vrijdag en dus marktdag en de binnenstad is verboden voor auto's. Zelf uitgebreid smoezen met mevrouw agent biedt geen soelaas. Maar taxi's mogen wel door de stad crossen. Dus nemen we een taxi om ons, samen met de koffers, naar onze geparkeerde auto te brengen. Taxi kan gewoon het parkeerterrein op (en weer af), want kaartje is 10 minuten geldig. En zo stappen we naast onze auto uit de taxi. Best handig eigenlijk en een idee voor een volgende vakantie.
Fano is een piepklein dorpje aan de Adriatische zee en heeft een enorm strand en leuke haven vol met luxe jachten, maar ook met vissersboten. De vissersboten grazen de zeebodem af met stalen kooien, op zoek naar vongole (venusschelpen). Gelukkig waren er wat visserslui die uitlegden dat de boten dan achteruit varen, anders hadden we het systeem niet direct begrepen.
We logeren in een palazzo. Een enorm huis, waarin wij een appartement huren. Het appartement is supermodern ingericht. Veel ledverlichting, moderne cv-installatie, prima wifi (de modem staat gewoon in de huiskamer op tafel), moderne badkamer. Niet alleen binnen is alles modern, het gazon wordt gemaaid door een echte robotgrasmaaier. Het enige minpuntje is eigenlijk dat we de cv ook echt hebben moeten gebruiken.
En dat zijn niet nog niet eens alle pluspunten. Als we de voordeur uitgaan is er een pizzeria op 50 meter en op 50 meter van de achterdeur is er een koffieshop (of is koffiebar een betere benaming?) en die is ook op zondag open. En daarnaast ook nog een overdekte prive parkeerplaats en een echte waakkat.
Maar dat is allemaal al weer best veel tekst, dus tijd voor wat foto's.

De vissersboten

met de werktuigen om de vongole te 'vangen'.













Het toegangshek naar ons palazzo (van binnenkant)






















Deur naar hal


 
de voordeur






















De overdekte parkeerplaats






















en de waakkat
















Voldoende ruimte op het strand




En nog voldoende mooie dingen om te zien


 
 


















De rivier richting zee







Waar is Pierre Kartner?

 
 
 
En zo komt het einde van de vakantie alweer aardig in zicht en gaan we morgen weer richting het noorden.

 

No comments: