Thursday, January 01, 2015

Barbados.

We zitten dus op Barbados. We hebben een appartementje gehuurd op een complex waar nog tientallen andere appartementjes staan. Erg druk is het hier niet en dat is wel zo prettig. Naast het kleine zwembadje dat ik al heb laten zien, is er ook een iets grotere. Kortom een hele vervelende plek om nog de hele week te moeten blijven.


's Morgens zelf je ontbijtje maken, daarna de rest van de dag niets moeten en 's avonds met de auto op stap om ergens iets te gaan eten. En wat doe je dan op zo een dag?
Meestal rijden we wat rond op zoek naar iets dat de moeite waard is om beter bekeken te worden en omdat het links rijden een beetje verwarrend werkt op ons richtingsgevoel, raken we wel eens verdwaald en zo komen we tijdens de eerste rit al uit bij Archers Bay, dat dus veel dichter bij is dan we dachten. Het heet dan wel bay, maar is zeker geen plek om te zwemmen, maar wel leuk plekje om een foto van te maken.


Tussendoor moeten we natuurlijk even stoppen bij een ATM (flappentap) om wat echt Bajan dollars in onze zak te hebben. Een rondje supermarkt is ook altijd leuk en bij een self-catering apartement ook erg nuttig. Nu ik het toch over de Bajan dollars heb. In een ver geleden hadden we ooit eens American Express Traveler's Cheques gekocht (voor de jongeren onder mijn lezers, zie wikipedia). En dit jaar hebben we ze maar meegenomen om in te ruilen. Dus op zoek naar een bank. Bij de eerste bank willen ze de cheques alleen inruilen als we een rekening hebben, dus op zoek naar een volgende bank. In de hoofdstad Bridgetown zijn er verschillende, misschien maken we daar meer kans. Binnen gekomen zien we een rij van zo een 20 mensen voor 4 bemande balies. Dit eiland en de bewoners hebben wat engelse connecties, dus er is een nette rij gevormd. We sluiten aan en wachten af. Helaas neemt het aantal bemande balies af en sommige mensen hebben ook wel erg lang nodig, maar anderen komen alleen maar om geld te pinnen aan de balie. Uiteindelijk zijn we aan de beurt en nadat we alle cheques dubbel getekend hebben en het geld een paar keer geteld is, hebben we voorlopig lokaal geld genoeg op zak. Eens kijken of we het allemaal op kunnen maken. De rij achter ons is intussen en mede dankzij ons alleen maar gegroeid en er staan nu zeker 30 mensen in de rij. Misschien een tip voor al die overbodige baliemedewerkers bij de nederlandse banken?
Naast al deze praktische zaken hebben we ook nog wat tijd voor cultuur. Op dit eiland is altijd veel suikerriet verbouwd en daar werd en wordt rum van gemaakt. Een oude rummakerij is als museum ingericht en we gaan maar eens een kijkje nemen. Omdat we op vakantie zijn, letten we nauwekijks meer op de tijd en daardoor staan we ruim voor openingstijd bij de St.Nicolas Abbey. We zijn dus de eersten en we bekijken de gebouwen en de stokerij op ons gemak. We mogen zelfs nog even aan de rum proeven en die smaakt helemaal niet verkeerd.


Het hoofdgebouw is als museum ingericht en ons valt in ieder geval het Delftsblauwe bord op.

 
Geen idee hoe dat hier terecht gekomen is en navragen bij iemand van het personeel brengt ons niet verder.
En als we dan heel erg moe zijn van al deze activiteiten, zoeken we een rustig strandje op om eens helemaal tot rust te komen. Dit ritme houden we nog wel een weekje vol.




No comments: