Sunday, February 09, 2014

Nevis 2.

Ook op Nevis is niet zoveel te doen, daarin lijkt het veel op St.Kitts. Eigenlijk zijn de verschillen tussen St.Kitts en Nevis helemaal niet zo groot, dus beginnen we maar met de stranden.
Eigenlijk is de noord-west kant van het eiland één lang strand, van Pinney's Beach tot aan Oualie Beach. Aan de verschillende stukken strand zijn ook verschillende restaurants gekoppeld, zoals Sunshines en Lime. Als je gaat lunchen bij het bijbehorende restaurant, zijn de stoelen en parasol gratis, dus toch nog een verschil met St.Kitts. De voorzieningen op het strand wisselen ook wel wat, van helemaal niets op Pinney's Beach

 
 
tot aan een strandbar bij Oualie Beach.


Die strandbar stond er op een dag dat wij echt de enige bezoekers van het strand waren. De serveerster had de bar 's morgens ingericht en aan het eind van de dag weer opgeruimd en dat allemaal voor een omzet van 35 U$ (niet alleen drank hoor, we hebben ook nog iets gegeten). Toevallig gingen we tegelijk weg en hebben haar maar een lift richting Charlestown gegeven.
Natuurlijk (?) moeten we ook nog iets cultureels doen op deze vakantie. Met een paar uurtjes rondwandelen in de hoofdstad inclusief een bezoek aan het museum of Nevis History begint onze dag.



En dan hebben we nog tijd genoeg om de Botanische tuinen te bezoeken. Heel ver is het niet, niets is heel ver op Nevis en al snel parkeren we op de bijna lege parkeerplaats en gaan op zoek waar we de toegangskaartjes kunnen kopen. Ook die kaartjes zijn snel gekocht en we maken een wandeling door de tuin. Het ziet er best mooi en verzorgd uit, bij veel bomen en struiken staan bordjes met informatie over de planten. Zo leer je ook nog eens wat en je kunt lekker veel foto's nemen.



Verder is er in het midden van de tuin een aardig huisje gebouwd met op de begane grond de souvenierwinkel en op de eerste etage een Thais restaurant. Het restaurant is maar twee avonden per week open en dan nog alleen als er ook reserveringen zijn. Vandaag sluiten we ons bezoek aan de Botanische tuinen dus maar af met een lekker glaasje (een verse mangosmoothie):



Een paar keer per dag komen we bij Long Point een verkeerd geparkeerde vrachtauto tegen, niet heel erg, maar ik begrijp gewoon niet waarom ze dat ding op de weg parkeren en niet gewoon aan de andere kant van de weg, waar de berm breed genoeg is. Omdat ik er iets over wilde schrijven op deze blog, toch maar eens een foto gemaakt.














En wat zien we de volgende dag? De auto is verplaatst! Worden we soms in de gaten gehouden door Big Brother of de NSA?















Het eind van onze vakantie komt alweer in zicht, traditioneel is de blog over het eten hier op deze eilanden al in de maak.

1 comment:

menno said...

Een Mack R-serie. Wauw, da's een klassieker hoor.at