Sunday, February 23, 2014

St.Kitts en Nevis. Het eten.

Voor het culinaire ga je niet naar het Caribisch gebied, alhoewel je op sommige eilandjes heerlijk vers gegrilde vis kunt eten, maar op St.Kitts en Nevis hebben we in de restaurants nooit hele vissen op de borden zien liggen. De enige uitzondering is dan de kreeft, die we op verschillende menu's hebben zien staan en dus soms op tafel.



Verder is er in de buurt of soms zelfs op de stranden meestal wel een strandtent waar je kunt eten en drinken. Het eten is niet heel bijzonder, maar verder wel ok. Veel frietjes en hamburgers, maar ook visburgers en Mexicaanse gerechten.














Maar goed, met dit uitzicht wordt het eten toch iets minder belangrijk.



Voor de drank is zo een tent ook wel makkelijk. Je kunt er een emmer bier bestellen. Nee niet een emmer vol met bier, maar een emmer met ijs en daarin een aantal flesjes bier. Die kun je dan naast je in het zand zetten en wel een beetje doordrinken, anders is het ijs al gesmolten.
De Amerikanen vinden het overigens geweldig om in de zee te gaan staan met een flesje bier of ander alcoholisch drankje in de hand. Bijzonder en heel grappig om te zien. Wij namen gewoon af en toe één flesje en dan gewoon zittend aan een tafeltje.

Het avondeten op de eilanden is ook niet heel bijzonder. Op St.Kitts zijn er een aantal wat 'betere' restaurants, die het nivo van eetcafe net ontstijgen, maar over het algemeen zijn het eigenlijk dezelfde tenten op het strand waar we ook lunchen. Er zijn dan twee ingangen, de ene aan de strandkant en de andere aan de achterkant. We zoeken meestal iets te eten in de buurt van Frigate Bay, dat is lekker vlakbij en daar is ook de hoogste concentratie van eetgelegenheden. Nog dichter bij zit Marshalls, beetje ongezellig en prijs-kwaliteit verhouding is niet zo heel erg goed.
Je kunt natuurlijk ook gaan eten bij het Mariott, maar we proberen toch liever de restaurants waar wat meer lokale invloeden te vinden zijn. En dus hebben we ook nog gegeten bij Rock Lobster en Blue Indian.

Op Nevis is de keuze ongeveer hetzelfde. Op de eerste avond wilden we het dichtsbijzijnde restaurant (Ole House Cafe) uit proberen, maar die was dicht, dus toen moesten we verder zoeken. We zijn toen bij Cafe des Arts uitgekomen.
Een beetje een biertuin idee, her en der tafeltjes, een bar en een openlucht keuken en voornamelijk toeristen. Eigenaresse komt uit London. Mijn chili (with quite a bite) met frietjes smaakt helemaal niet verkeerd.





























Tweede avond een nieuwe poging bij Ole House en nu zijn ze wel open. Wel vragen ze wat we komen doen. Op ons antwoord 'eten' wordt wel apart gereageerd, maar uiteindelijk zitten we toch aan een lekker bordje met eten. Het gesprek met de ober mondde uiteindelijk uit in een discussie waarom niemand die ezels hier op het eiland opeet, terwijl de apen wel op het menu staan. Van beide soorten zijn er toch teveel.
Verder valt het op dat de lokale mensen voornamelijk naar de restaurants gaan om een biertje te drinken en ook wordt er nog wel eten op weg naar huis opgehaald. Maar echt druk was het dus nooit in de restaurants. Zo zitten we bij de Chinees Young's in een enorme zaal waar wel meer dan 100 mensen in kunnen, aan één van de drie bezette tafeltjes. Het eten leek wel heel erg op het eten zoals je dat ook in Nederland bij de Chinees vindt.

























Verder hebben we zelfs nog een keer pizza gegeten. De bodem was best goed, maar de hoeveelheid topping was toch echt een beetje te. En je kunt bij Mem's Pizza zelfs nog extra topping bestellen ook!


De lokale dish is hier Goat Water. Aan een Amerikaan die hier al jaren een huis heeft, hebben we overigens wel moeten vertellen wat het is.


Zelfs pasta hebben we voorbij zien komen, niet zelf gegeten, maar wel even een foto gemaakt.


Onze favoriet op Nevis was uiteindelijk Seafood Madness. Eenvoudige visgerechten, maar wel lekker.
Waar je hier bij het eten wel rekening mee moet houden is dat de prijs van de gerechten op de menukaart op de rekening nog worden verhoogd met 10% BTW, 2% toeristen belasting en nog 10% servicekosten. Dus er komt nog 22% bij! Die servicekosten wisselen overigens per restaurant en soms zelfs per kassiere in hetzelfde restaurant. Dus altijd even goed kijken of de service kosten er nu wel of niet bij zitten. In de meeste restaurants kun je die tip dan wel met de credit card betalen, maar ook weer niet bij alle. Zo blijft het altijd een beetje puzzelen en hoofdrekenen bij het betalen van de rekening.
En verder komt het vast wel goed hier op Nevis. Ze hebben hier een topkwaliteit brood in de supermarkt.



Proost!

No comments: