Tuesday, June 04, 2013

Vakantie. Italie. De heenreis.

Gelukkig het is eindelijk weer tijd om op vakantie te gaan. Zoals wel vaker gaan we in het voorjaar naar Italië. Niet op de zon in Nederland blijven wachten, maar zelf de zon maar gaan opzoeken, tenminste dat is de bedoeling. Onze eerste bestemming is Riva del Garda, een stadje aan het meest noordelijke puntje van het Gardameer. De afstand vanuit Amsterdam is ongeveer 1200 km, voor ons teveel om relaxed op een dag te doen, dus hebben we een hotelletje ergens op de helft in Schwarzenbruck gereserveerd.
De rit verloopt vlotjes, slechts 10 Baustelle op de eerste dag. Als ik rijd is het mooi droog en niet te zonnig, dus hebben we de airco niet nodig. Als Marina rijdt dan openen zich de sluizen en rijden we in de stromende regen. Ik merk daar wat minder van, want ik doe lekker mijn ogen dicht als Marina rijdt. Zo mis ik vandaag het hele stuk bij Frankfurt.
In voorgaande jaren zijn we vaak op een zon- of feestdag door Duitsland gereden en dan is het lekker rustig op de snelweg. Dat zat er dit jaar niet in en door het vele vrachtverkeer schiet het wat minder op. Zeker als een bus een vrachtauto inhaalt die zelf ook een vrachtauto aan het inhalen is en dan kijk je tegen drie rijen auto's aan die niet veel harder dan 90 gaan. En dat gebeurt meer dan één keer! Maar we hebben tijd zat en toch nog mooi op tijd arriveren we in Schwarzenbruck. Echt net op tijd, want vandaag gaan ze om 5 uur dicht en dan hadden we de sleutel van onze kamer ergens achter een bloembak moeten vinden, nu krijgen we de sleutel nog zonder te zoeken.
Het restaurant is vanavond ook dicht, maar gelukkig zit er een huis verderop ook een restaurant. Lekker, voor een keertje dan, eten op zijn Duits. Flinke hoeveelheid vlees, prima asperges en voldoende bier om alles weg te spoelen. En zo zijn we erg moe als we uiteindelijk op onze kamer liggen uit te buiken.
Nadeel van het hotel is wel dat het direct aan een drukke weg ligt, dus echt heel goed slapen valt niet mee, bij de volgende keer toch een beetje daarop letten.
Na het ontbijtje rijden we door naar Riva. Weinig verschil met gisteren als ik rijd is het droog, Marina rijdt in de stromende regen, voldoende Baustelle en af en toe weer drie vrachtauto's naast elkaar voor onze neus. Maar het is nog maar een kort stukje, dus ons maakt het allemaal niets uit.
Om 4 uur rijden we Riva del Garda in, de eigenaar van het appartement had ons verteld dat we de inrijverboden mochten negeren en dat we eerst onze bagage bij ons appartementje mochten afleveren. 100 meter na het verbodsbord worden we al in het Duits en op zijn Duits aangesproken: 'Das ist verboten!'. Een zuiver Italiaans antwoord doet de mannen even naar adem happen en zeggen dan dat we maar even op de taxi-standplaats moeten gaan staan. Een telefoontje aan de eigenaar helpt ons het appartement te vinden en we kunnen de auto even middenop het plein parkeren om de tassen naar binnen te sjouwen.
Daarna gaan we op zoek naar de ons parkeerplekje in de parkeergarage voor de komende week. De ingang blijkt slecht 200 m verder te zijn, maar we mogen niet de kortste weg kiezen. We moeten eerst een rondje door het autovrije centrum. Leuk om tussen al die toeristen door te moeten rijden.
Maar eind goed, al goed. De tassen staan in het appartement, de auto staat in de garage en wij gaan naar de bar om onze eerste Italiaans aperitiefje te drinken. We kiezen voor een Aperol spritz, niet de lekkerste die ik ooit gedronken heb, morgen maar weer gewoon een biertje of een wijntje natuurlijk.

2 comments:

Theo said...

De rest van de vakantie voor de zekerheid toch maar zelf gereden zeker?

Rudi Boer said...

Ja, Theo, dan hoef ik mijn ogen ook niet dicht te doen.