Wednesday, June 12, 2013

Het Gardameer 1

Na in voorgaande jaren bij het Lago Maggiore en Lago di Como te zijn geweest, was het dit jaar dus tijd voor Lago di Garda. Er zijn toch wel een paar opvallende verschillen met de andere meren. Het is hier veel drukker, er lopen en rijden veel meer toeristen rond, zelfs in dit vroege jaargetijde. De wegen rond het meer zijn wat breder en beter dan bv. bij het Comomeer en omdat de veerboten ook nog veel minder vaak heen en weer varen, rijden we dus altijd met de auto naar de andere dorpjes langs het meer. Het is bovendien nog veel te koud om lekker te gaan rondvaren, vannacht zijn de bergtoppen rond het meer zelfs weer wit geworden, alsof ze met poedersuiker zijn bestrooid.
Dus elke ochtend moet je, na de cappuccino grande met cornetto con la crema bij Caffè Italia, weer beslissen welke kant gaan we op. De linker- of rechteroever. Vandaag de linkeroever.
Als we de ene linkerkant opgaan komen we plaatsjes tegen als Limone sul Garda, Campione, Gargnano, Toscolano Maderno, Gardone Riviera en Salò. Stuk voor stuk alleraardigste dorpjes die er gewoon voor liggen om rustig doorheen te wandelen. En tijdens de wandeling kun je dan, zittend op een bankje het meer bekijken. Echt vakantie zou ik bijna zeggen. Het levert in ieder geval wat aardige plaatjes op:



In Gardone is een bijzonder park, met wat aparte dingen, zoals een boot uit de 1e wereldoorlog

 
 en nog een ander bootje in de tuin:



Omdat we niet elke dag weer over dezelfde wegen willen rijden, gaan we bij Gargnano de bergen in om via de meertjes Lago di Valvestine, Lago Idro en Lago di Ledro weer terug te keren naar Riva. Het weer is niet al te best, dus zijn de foto's wat somber uitgevallen.


Hopenlijk breekt morgen het zonnetje weer door.

3 comments:

Mammamsterdam said...

Bello. E zijn jullie ook naar Vittoriale geweest?

Theo said...

'Het Gardameer 2' is het verslag van de rechteroever?

Rudi Boer said...

Heel goed Theo.