Sunday, April 24, 2011

Rondje Lelystad

De vorige keer zag het platform van EHLE er zo uit:
© Hans
nu twee maanden later:



Een stuk beter dus en we gaan vandaag op zoek naar een huis in Lelystad dat we de vorige keer, mede door het slechte zicht, niet hebben gevonden.
Het is druk vandaag en op weg naar de run up horen dat de havenmeester aan een landend vliegtuig vraagt of ze in de buurt van Hilversum zijn geweest. De piloot bevestigt en de havenmeester vertelt dat ze andere (zweef)vliegers hebben gehinderd. 'Oeps' klinkt het op mijn headset (deze doet het goed) en de piloot moet de volgende keer wel wat beter uitkijken.
Zoals gezegd het is druk en we staan als vierde in de rij, maar twee andere piloten hebben blijkbaar wat meer tijd nodig en zo staan we toch nog snel op de startbaan. De start is eigenlijk nooit zo heel lastig en ook nu zijn we al snel los van de grond. De propeller heeft wat moeite om grip te krijgen op de warme lucht en we stijgen daarom wat minder snel. Met een mooie linkerbocht verlaten we het circuit.
Geleerd van onze vorige mislukte zoektocht, gebruiken nu wat meer de wegen N305 en N309 om het huis te vinden. Uiteindelijk lukt dat en na twee rondjes heb ik vast wel voldoende foto's gemaakt en we vliegen verder.
Om niet zomaar wat rond te vliegen, besluiten we de Hanzelijn tot aan Overijssel te volgen. Zo'n spoorlijn is vanuit de lucht altijd makkelijk herkenbaar en dat maakt de navigatie weer wat eenvoudiger.
Bij het Drontermeer aangekomen, draaien we een rechterbochtje richting Harderwijk. Het circuit in Lelystad is inmiddels weer vrijgegeven en de landing op Lelystad Airport verloopt soepeltjes.
Zo dat was een geslaagde vlucht en nu maar hopen dat de foto's gelukt zijn. Of de foto's gelukt zijn, kun je nu zelf bekijken op picasa en voor het verhaal van deze vlucht vanuit de piloot verteld volg deze link.

3 comments:

Theo said...

Mooi die bloemenvelden (of wat is het?). En wat is dat voor raar vliegtuig zonder vleugels dat daar in Lelystad op het vliegveld staat?

Rudi Boer said...

Ja net de Keukenhof maar dan kleiner en gratis.
Vliegtuig zonder vleugels, waarschijnlijk resultaat van mislukte landing.

Renesmurf said...

Erg spannend, lijkt me, en op opluchting als je weer veilig aan de grond staat!