In Nederland gaan we helemaal niet zo vaak Italiaans buiten de deur eten, de kwaliteit van thuis wordt in het beste geval slechts benaderd en dus bewaren we onze bezoekjes aan de Italiaanse restaurants voor onze vakantie in Italië. Maar een enkele keer laten we dit principe varen en zo kwamen we uiteindlijk terecht bij Ristorante Gallura in Harderwijk.
Ik schrijf uiteindelijk, omdat mijn navigator de afslag in Harderwijk niet kende, waardoor we wel in de buurt van het restaurant kwamen, maar in dat deel van het dorp is parkeren alleen voor bewoners. Niets mis mee, maar heel bijzonder was een parkeerplaats daar. Zo'n groot blauw bord met een witte P erin, met als onderbod: 'Verboden te parkeren'. Heel bijzonder. Uiteindelijk zaten we toch nog redelijk op (Italiaanse) tijd in het restaurant.
Gallura is een regio van Sardinië en bij ons bezoeken aan dat eiland is de keuken ons prima bevallen, we zijn dus hoopvol gestemd. Deze hoop vervliegt een beetje als we de menukaart zien, deze is wel erg aan de smaak van de Nederlanders aangepast, maar gelukkig is het ook mogelijk om buiten de kaart om, een heerlijke mix van Sardijnse antipasti op tafel te krijgen. En zo genieten we van salumi misti (o.a. bresaola) vitello tonnato (dit staat natuurlijk wel op de kaart), bottarga en het aparte Sardijnse brood carasau. Echt allemaal heel erg lekker.
Daarna neem ik als hoofdgerecht saltimbocca romana. Rolletjes kalfsvlees omwikkeld met spek. Als contorno kan ik kiezen uit aardappels of spaghetti aglio olio. Ik kies natuurlijk voor het laatste en gelukkig komt de spaghetti op een apart bord en zo kan ik eerst toch even de primo (de pasta) opeten en daarna pas de secondo (het vlees). De spaghetti zijn trouwens gelukkig helemaal al dente en ook de andere pasta gerechten die op tafel komen en waarvan ik natuurlijk heb geproefd, zijn gelukkig al dente en niet te gaar! Complimenten voor de kok Emanuel in de keuken.
Ik ben helemaal geen toetjesliefhebber, maar als er zelfgemaakte tiramisu op de kaart staat, moet ik deze wel nemen. En deze smaakt gelukkig prima.
Conclusie: Gallura is een restaurant waar ze zich wel heel erg hebben aangepast aan de Nederlandse smaak. Overigens met succes, want de zaak zit deze avond behoorlijk vol. En daardoor kun je ook in Harderwijk genieten van de Sardijnse specialiteiten. Wel even vragen aan gastvrouw Celeste.
Prijs: Voor vier personen en drie gangen: 190 euri.
No comments:
Post a Comment