Sunday, January 23, 2011

St.Barth. De stranden.

Tsja wat doe je hier op St.Barth, eigenlijk helemaal niet zoveel. 's Morgens lekker rustig een kopje koffie met croissantje naar binnen werken, dan op zoek naar een strandje om lekker opgewarmd te worden door de zon en 's avonds ergens lekker eten om goed voorbereid te zijn voor de volgende dag.
De stranden zijn hier echt de moeite waard. Net als op Anguilla zijn de stranden aan noordkant meer voor de surfers en de stranden aan de zuidkant meer voor de zwemmers. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk stranden te bezoeken, je moet iets over hebben voor een volledig verslag op deze blog.
Eerst maar de stranden aan de noordkant, van west naar oost: Anse des Flamands, Anse de Lorient, Anse de Petit Cul de Sac. Aan de noordkant, dus niet echt om te zwemmen, maar daardoor heerlijk rustig. Als we meer dan tien andere badgasten zagen, vonden we het al behoorlijk druk. Bij Anse Petit Cul de Sac kun je overigens wel prima zwemmen, dankzij een rif voor de kust, maar omdat dit strand wel heel erg ver van de bewoonde wereld ligt, is het hier nog steeds erg rustig.
Maar misschien zeggen een paar foto's wel veel meer dan al deze woorden:
Erg druk

Anse de Petit Cul de Sac
Op foto's is het altijd moeilijk te zien hoe erg de golven zijn, daarom wilde ik er ook een filmpje van maken. Maar alsof de golven wat cameraschuw zijn, zolang ik met de camera klaar stond, kwamen er geen echt grote golven aan. Het filmpje Golf (zie rechts onder het kopje 'Mijn foto's en filmpjes') is de grootste die ik heb kunnen filmen.

De stranden aan de zuidkant van het eiland zijn wat meer geschikt om te zwemmen en daardoor ook veel drukker. Bovendien is er niet zoveel schaduw, dus als er dan ook een boom staat is deze heel erg geliefd bij vele badgasten.
Dus hebben we aan de zuidkant Shell beach, Anse de Gouverneur en Anse de Grande Saline bezocht. Als je je nog eens afvraagt: 'Waarom heet dit strand zo?', bij Shell beach is de naam helemaal duidelijk.



Daarom niet echt aantrekkelijk. Anse de Grande Saline is een mooi strand, prachtig rustig water, wit zand, alleen geen schaduw. Om van de parkeerplaats op het strand te komen, moet je wel even je schoenen aanhouden, want de rosten zijn nog erg puntig. Anders dan op Anguilla is hier op St. Barth topless voor de dames toegestaan en op dit strand is naakt zelfs geen probleem, alleen jammer dat ik alleen maar mannen zonder zwemkleren heb gezien.


 
Anse de Gouverneur is ook een prachtig strand, iets kleiner dan Grande Saline en een prachtige boom, waaronder het goed toeven is. Op de rotsen boven het strand horen we dat er geiten rondlopen, we zien ze echter niet, ze gaan helemaal op in de kleuren van de struiken. Knap overigens dat ze niet naar beneden vallen, want die rots is hier behoorlijk stijl.

Echt veel te druk hier.
Ik denk dat de foto's voldoende zeggen, voor de strandliefhebbers is St.Barth een ideaal eiland. Of St.Barth op het culinaire vlak ook zoveel te bieden heeft, lezen jullie in mijn volgende blog.

3 comments:

Unknown said...

zucht....
:-)
bedankt voor de mooie foto's!
Claudia

Theo said...

Met dit donkere weer is het lekker om even weg te dromen bij deze stranden... Heerlijk! Thnx!

Rudi Boer said...

En nog veel meer foto's via de link aan de rechterkant.