Sunday, November 01, 2020

Terug naar huis

Na deze paar heerlijke dagen aan het strand in Borgio is het weer tijd geworden om naar huis te gaan. Om het vakantiegevoel niet direct kwijt te raken, doen we de terugweg ook in een paar etappes. En onze eerste stop is La Morra, want de wijnkelder thuis is aardig leeg en moet nog wel even aangevuld worden.


Onze wijnvoorraad vullen we aan door wat doosjes wijn bij te kopen bij de familie Marrone en gelukkig kunnen we ook eerst nog even proeven. Hier zijn de glazen nog leeg, maar dat duurde niet lang en daarna waren ze weer leeg.


Elke keer als we in La Morra zijn, hebben we nog een paar vaste rituelen. We logeren bij B&B Fior di Farine,  de eerste avond eten we bij Locanda Fontanazza en de laatste avond is pizzaavond bij PerBacco. Waarom zou je goede gewoontes afleren?
Natuurlijk zouden we best wel in Italië willen gaan wonen en vandaag brengen we een bezoekje aan Bonvicino, een alleraardigst dorp midden in Piemonte. Inderdaad een leuk dorp, voldoende katten (ook belangrijk) en zowaar een te koop staande pizzeria. Dus wie weet.





Na dit bezoek even doorgereden naar voor onze welverdiende lunch. Ik denk wel dat wij aan het mooiste tafeltje (het linker tafeltje) mochten zitten bij Trés in Trezzo Tirella.


En daarna is het toch echt tijd om naar huis te gaan. Vanuit La Morra zijn er paar mogelijke routes terug naar huis, maar gezien de inhoud van onze achterbak, 


valt Zwitserland af en gaan we via Frankrijk. Alle files die we deze vakantie hebben gezien, stonden de andere kant op, behalve de file voor de Frejus tunnel. Bovendien stonden we ook nog in de langzame rij, maar 10 minuten file in de hele vakantie is zo gek nog niet.
Na de Frejus tunnel gaat het verder in Frankrijk best wel vlotjes, met slechts één stop vlak voor Lyon verdelen we de route in een stuk van 330 en een stuk van 440 km. Met stip de minst leuke dag van deze vakantie. Ons hotelletje in Nancy bevalt prima, best lekker om na zo een dagje even luxe uit te rusten. 
De volgende dag nog een laatste stukje, tanken in Luxemburg gaat niet lukken, dus al in Laxou de tank tot randje gevuld. Dat moet voldoende zijn om Amsterdam te halen. Omdat de navigator nog niet helemaal wakker lijkt, rijden we richting de snelweg waar we gisteren de afslag Nancy hebben genomen. Daar zullen we dan vast wel de goede kant op kunnen gaan. Dus niet en zo rijden we wel op de snelweg, maar wel richting Lyon. Gelukkig is er al na 10 km een mogelijkheid om te 'keren'. Blijkbaar was onze navigator beter uitgeslapen dan wijzelf.
Deze keer rijden we vanaf Luxemburg niet richting Maastricht, maar gaan we richting Brussel en tussen Brussel en Antwerpen gaan we op zoek naar een plek om te lunchen en we vinden inderdaad een prima plekje. Daar gaan we vast nog wel eens vaker terugkomen.
Twee uurtjes later rijden we onze parkeergarage weer in. De vakantie zit erop!
Ons autootje heeft weer zijn/haar best gedaan: voor 3018 km had hij/zij 144 liter benzine nodig, dat is bijna 1 op 21. Wel jammer dat het dashboard niet zuiniger dan 1:99,9 aan kan geven, bij de volgende auto toch even op letten. 😀


1 comment:

Anonymous said...

Heerlijk, zo’n vakantie