Friday, August 03, 2018

Weer naar Amsterdam.

Zo de vakantie zit er bijna op, de auto zit weer helemaal vol en we moeten nog even terug naar huis rijden. We hebben weer gekozen voor de route via Frankrijk, want al die Baustelle in Duitsland kennen we nu wel. De Italianen hebben blijkbaar goed bij de Duitsers gekeken hoe je zo een Baustelle aanpakt en helaas leren ze snel. Als dan ook de navigatie vervelend gaat doen, is de snelheid er wel uit. De navigatie adviseerde namelijk om een 500 meter langere route te nemen, omdat op de ringweg rond Turijn een file stond. De navigatie vertelde er alleen niet bij dat die alternatieve route ongeveer dwars door Turijn liep, met de nodige en vooral onnodige stoplichten. Maar uiteindelijk bereiken we toch Frankrijk en bij een aangename temperatuur van ruim 30° tuffen we richting Frouard voor een tussenstop. We hebben geboekt bij een B&B hotel. Supersnelle checkin en checkout, kleine maar schone en nette kamer en redelijk ontbijt en niet al te duur.
De volgende dag stappen we vol goede moed in de auto om de laatste paar uurtjes af te leggen. De temperatuur is nu gedaald tot onder de 15°, best wel een verschilletje met gisteren. De navigatie zegt dat we, zonder stop, om 13.03 thuis zullen zijn. Dat klinkt goed. Na 10 kilometer staat we zo ongeveer stil en over de drie kilometer daarna doen we bijna 1,5 uur. Dus die 13.03 gaan we niet halen.
Iets voobij de benzinepomp in Luxemburg kiezen we voor de route via Maastricht. Op de borden staat wel dat er wat wegwerkzaamheden zijn, maar hoe erg kan dat zijn? Erger dan verwacht, over zo een 50 km mogen we niet harder dan 70 km/uur. Het zit ons niet mee vandaag.
Iets eten zou inmiddels ook wel fijn zijn, maar pas in Weert lukt het ons om iets te vinden. Door alle vertragingen komen we nu ook in de files in Nederland terecht en uiteindelijk zijn we zo rond 16.30 weer thuis. Al met al een fijne vakantie en tradities moet je niet te snel doorbreken, dus eindig ik weer met wat foto's van de culinaire hoogtepunten van deze vakantie.
We beginnen natuurlijk met een gezond ontbijtje:














 














Bij de lunch mogen de salade's, brood, vitello tonnato, vleeswaren en kaas natuurlijk niet ontbreken:


























 







































En in Italiƫ komt er ook wel eens een bordje pasta voorbij:




















Daarna vlees, vis, groenten, curries, niet allemaal even eetbaar:


 



De toetjes vielen ook dit jaar weer wat tegen:



















Maar gelukkig is er altijd wat te drinken bij de hand om alles weg te spoelen;










No comments: