Thursday, July 19, 2018

Italië 1.


Eindelijk, vandaag gaan we Italië bereiken! We willen zo lang mogelijk in de buurt van de Bodensee blijven, dus gaan we eerst richting Bregenz en dan rechtsaf, langs Liechtenstein richting Lugano. Fotoos van het meer hebben we vorig jaar al genomen, dus we kunnen nu lekker doorrijden en bij Chiasso gaan we de grens over. In Como valt direct het chaotische verkeer op en met links en rechts wat getoeter vinden we onze B&B voor de komende nacht en zowaar ook nog een parkeerplekje voor de auto. Omdat je niet voor de volgende dag kunt betalen, moet ik wel morgenochtend om 8.00 uur de meter bijvullen. In ieder geval hebben we nu even tijd voor een wandeling door Como en kunnen we ons echt als toerist gedragen.














Na slechts één nachtje gaan we alweer verder en onze bestemming vandaag is Rivanazzano Terme ongeveer 60 km ten zuiden van Milaan. De komende dagen maken we van hieruit wat uitstapjes.
Ons eerste uitstapje is Pavia, hier ongeveer 30 km vandaag. Natuurlijk kun je de dom al vanuit de verte zien en om aan de overkant van de rivier de Ticino (die vanuit het Lago Maggiore hier langs stroomt en verderop uitmondt in de Po) te komen, is er een gelukkig een brug.



Nu kabbelt het water rustig door, maar ooit stond het water zo hoog dat de auto's aan de rechterkant op de volgende foto niet meer zichtbaar zouden zijn (en waarschijnlijk ook wel weggespoeld of elders geparkeerd).


Ons volgende uitstapje is een bezoekje aan een schaapherder met zijn kudde. Het is prachtig mooi weer en de schaapherder vertelt bijna drie uur lang over het wel en wee van zijn schapen en herdershonden. Al met al een flinke wandeling, maar gelukkig mochten we na afloop het product van de schapen proeven.













































Nu is deze kaas (Montebore, 75% koemelk en 25% schapenmelk) heel erg lekker, maar met een glaasje wijn erbij, smaakt het vaak nog beter, dus gaan we maar eens uitzoeken of in dit gebied ook een beetje lekkere wijn wordt geproduceerd. Na wat zoeken komen we uit bij Quvestra. De wijnstokken staan er weer florissant bij en door de bordjes bij de wijnranken kun je er ook nog iets leren en hopelijk zijn de vaten straks weer goed gevuld.




 














Niet alleen wijn, maar je kunt hier ook prima een paar dagen vakantie komen vieren en misschien wordt dit volgend jaar wel ons plekje.


Maar dat is pas volgend jaar, dit jaar gaan we na Rivanazzano nog een paar dagen naar Nizza Monferato en is onze laatste stop deze vakantie, zoals wel vaker La Morra.

No comments: