Thursday, September 22, 2016

Spanje 1.

We waren alweer veel te lang niet op vakantie geweest en onze volgende vakantie is pas in december, dus begin september was nog het uitgelezen moment om er nog even op uit te trekken. Dit keer, voor de uitzondering op de regel, geen Italië, maar Spanje!
We hebben een logeeradres gevonden in de wereldstad Torrelodones en dat ligt ruim een half uurtje rijden (beetje afhankelijk van de verkeersdrukte) en zo een 30 km ten noord-westen van Madrid, aan de A6 richting La Coruna en dat ligt overigens nog ruim 500 km verder naar het noord-westen.
Aangekomen op het vliegveld van Madrid (Barajas of voluit Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas) is het even zoeken naar onze huurauto, want de Spanjaarden zijn niet heel goed in de bewegwijzering. Bovendien blijken we om een vage reden naar T4 te moeten (terwijl we op T2 zijn aangekomen) en dat is een paar kilometer verder. Gelukkig rijdt er een shuttlebus, maar die moet je dan wel zien te vinden (zie voorgaande opmerking over de bewegwijzering in Spanje).
Aangekomen bij Hertz krijgen we natuurlijk een grotere auto voor dezelfde prijs, maar als we een witte i.p.v. een zwarte auto willen, gaat dat extra geld kosten. De extra afkoop eigen risico laten we ook maar zitten, die hebben de afgelopen jaren al lang terugverdiend. We hebben dus een zwarte auto, een Opel Zafira. Eerst even alle schade weer melden bij de verhuurder, controleren hoe vol de tank zit en km-stand noteren (fotootje van dashbord is dan erg makkelijk).


Als we onze navigatie willen aansluiten om op weg te gaan naar Torrelodones blijkt dat wat lastig te gaan, want we zien nergens een aansluiting voor stekker of USB-poort om onze navigatie te voorzien van voldoende energie. Later blijkt er wel een stekker aan de achterkant van de midden-console te zitten, maar die zie je echt niet als je op de voorstoel zit. Het zeer spraakzame mannetje, maar niet heus, van Hertz gaat ook even op zoek en bedenkt dan dat er een ingebouwde navigatie in zit. Probleem opgelost. Niet helemaal, want dan is het toch even puzzelen om het juiste adres in te voeren. De stem is in het Engels en de uitspraak van de Spaanse steden en straatnamen vergt enige gewenning, eigenlijk langer dan onze vakantie. En de zin 'Follow the road until further instructed' is na 10 minuten al knap irritant aan het worden. Maar de navigatie doet het wel en na ruim 50 minuten hebben we ons logeeradres voor de komende tijd gevonden. En de toren van Torrelodones houdt ons in de gaten.




No comments: