Wednesday, June 15, 2011

Parkeren in Amsterdam

Hier in Oud-west is het de laatste tijd erg moeilijk om een parkeerplekje te vinden. Waar het vroeger pas na 9 uur 's avonds vol stond, is het nu al vanaf 6 uur 's avonds behoorlijk vol. Echt een reden om toch maar eens aan verhuizen te gaan denken.
Des te vervelender is het dan als er de volgende bordjes in de straat verschijnen:

Dat zal dan wel zijn voor onderhoud aan bomen, gasleidingen of iets dergelijks, maar wat een vreemde tijd. Van 15.00 tot 23.00, dat zijn toch geen tijden dat de gemiddelde gemeenteambtenaar werkt? (En gelijk hebben ze!)
De spanning stijgt dus, wat zou er gaan gebeuren? Geen briefje van het stadsdeel in de bus, niets te vinden op internet, een groot raadsel. Totdat we aan het eind van de middag thuis komen, er zijn (film)opnames aan de gang. De hele straat staat vol met auto's en busjes, de stoep is afgezet met lint en een vervelend stroomaggregaat doet zijn best om de spanning er in te houden. Dat ziet er dan alsvolgt uit.





En nu maar afwachten in welke film of televisieserie we iets herkenbaars in beeld zien komen. Overigens waren de opnames al voor 22.00 afgelopen, alleen jammer dat er nog een uur op straat luidruchtig werd nagepraat.

Update:
Vandaag, bijna een week later(!) in de papierafvalbak een brief gevonden over bovenstaande filmopnames. Het ging om filmopnames van 'Ministry of Film' over een nieuwe commercial voor de thuisapotheek.

2 comments:

Theo said...

Er schijnt elke dag wel ergens in Amsterdam gefilmd te worden. Hebben ze zelfs een speciale ambtenaar voor om al die bordjes te regelen. Jammer dat je niet hebt kunnen ontdekken waar het voor was. Geen Baantjer toch? ;-)

Renesmurf said...

Ach ja, zoiets gebeurt ook niet elke dag, dus het is wel goed dat napraten!

Ik zou even geinformeerd hebben.