Sunday, September 12, 2010

Zuidafrikaans restaurant Tjing Tjing

Ik had hier vandaag graag een stukje geschreven over mijn vliegtochtje van afgelopen vrijdag, maar een nogal stevig regenbuitje had niet goed naar de weersverwachting geluisterd en was daardoor te vroeg in Lelystad. Vlucht dus gecancelled, jammer. Volgende keer beter.
Maar gelukkig had ik nog iets op de plank liggen, dus gaat dit stukje over Tjing Tjing.
Tjing Tjing is een restaurant in de C.Trooststraat in Amsterdam. Dus in een stuk van Amsterdam waar de kroeg/restaurant dichtheid wat lager lijkt dan gemiddeld. Ik ken deze plek wel omdat ze bijna elk jaar meedoen met het kroeglopersschaaktoernooi, maar dit was de eerste keer dat ik er voor het eten naar toe ben gegaan. Van te voren natuurlijk wel even de webzijde en iens en facebook bekeken, dus we waren vol vertrouwen.
De schakers zitten meestal in de tuin, maar de zomer in Nederland is alweer voorbij, dus gaan we binnen zitten. We zitten in een wat schaars verlichte huiskamer uit de jaren lang geleden en we zorgen ervoor dat er tenminste één tafeltje bezet is, want druk is het er op deze vrijdagavond niet.
Het is altijd moeilijk kiezen van de menukaart, zeker als er zoveel dingen opstaan die je eigenlijk nog nooit geproefd hebt. Als voorafje kiezen we daarom maar drie verschillende loempiaatjes. Twee bevatten vlees (o.a. een ragout van biltong) en de derde is gevuld met geitenkaas. Deze laatste is mijn favoriet.
Als hoofdgerecht kiezen we allemaal vlees, dat is lekker makkelijk bij de keuze voor de, natuurlijk zuid-afrikaanse, rode wijn. Ik ga maar weer voor de veilige weg en kies een mixed grill. Prima gegrilde stukken lamsvlees, springbok en struisvogel liggen op mijn bord. Naast het bord een lekker bakje salade en wat huisgemaakte frietjes. Het smaakt allemaar erg lekker en ook de borden van mijn tafelgenoten vallen, zo te zien, in de smaak. Nadeel is natuurlijk dan wel dat er geen ruimte meer is voor een toetje, maar tegen een Irish koffie als afsluiter heb ik ook helemaal geen bezwaar.
Conclusie: De wat oude inrichting van het restaurant schrikt misschien af, maar voor het eten moet je hier echt eens naar binnen gaan. Erg lekker en weer eens wat anders dan een tournedos of hollandse biefstuk.
Prijs: Voor vier personen waren we voor drie gangen inclusief de wijnen 180 euri kwijt. Een hele redelijke prijs voor deze kwaliteit eten.

3 comments:

Theo said...

In de zomer in de tuin is natuurlijk helemaal leuk. Dan heb je ook niet zo'n last van de wat donkere inrichting.

Renesmurf said...

Ik bespeur euri, dat heet euro.
Maar voor de rest kan het er prima mee door!

Chiara said...

la traduzione in italiano mi ha fatto morire dal ridere Rudi!Ho capito che ti piacciono gli involtini primavera con il formaggio di capra, anche a me! Un bacione