Saturday, September 18, 2010

Jeroen Zijlstra en band.

Af en toe kom ik een lezer van deze blog tegen en meestal merken die iets op in de trant van: 'Ga je alleen maar uit eten en op vakantie?'. Nu valt dat best mee, maar het schrijft gewoon leuker en makkelijker over restaurants en vakanties dan over culturele dingen. Maar zo af en toe probeer ik daar dan toch een blogje aan te wijden. Deze gaat over het optreden van Jeroen Zijlstra in de Roode bioscoop in Amsterdam.
In de dagen voorafgaande aan een optreden ga je natuurlijk een beetje rondgoogelen. En toen viel mij het volgende op: op vrijdagavond om 20.15 stond Jeroen Zijlstra gepland in de Kleine Komedie in het programma 'Muzikale helden' en op dezelfde vrijdagavond om 20.30 in de Roode bioscoop in het kader van het Robisco festival. Dat zou dan wel een heel kort optreden in de Kleine komedie worden. We zijn benieuwd.
Voor het optreden moet je natuurlijk even een hapje eten en omdat we toch in de buurt zijn, gaan we lekker smikkelen bij Rosereijn. Ouderwets lekker, maar daar heb ik al eerder over geschreven (1 en 2). Omdat het zo vlakbij is, zijn we mooi op tijd bij de Roode bioscoop en al snel zitten we vol spanning in de knusse zaal te wachten. We worden welkom geheten en gefeliciteerd met het feit dat we vanavond twee concerten voor de prijs van één krijgen. Voor de pauze Lydia van Dam met het trio van Bert Lochs daarna Jeroen Zijlstra met band. Jeroen heeft dan net voldoende tijd om van de Kleine Komedie naar de Roode bioscoop te komen ;-).
We beginnen dus met een uurtje Lydia en trio wat zeker de mooite waard was, maar we wachten natuurlijk allemaal op Jeroen. De zaal van de Roode bioscoop is zo knus (klein) dat  de drummer zijn kit eigenlijk pas kan opbouwen als alle gasten op hun stoel zitten. Dan kan de deur dicht en kunnen de trommels op de juiste plaats worden gezet. Jeroen begint met zijn excuses aan te bieden voor zijn dubbele boeking, maar niemand is er echt kwaad om.
De meeste nummers van vanavond komen van de laatste CD (Liefde & Dorpsgevoel) en de afwisseling van blues, luisterliedjes en meezingers slaat hier in de knusse zaal goed aan en bij de meezingers probeert iedereen ook echt mee te doen, al valt dat niet altijd mee. Het laatste nummer van de avond wordt, mede gezien de buren van de bioscoop acoustisch gebracht en het refrein van 'Durgerdam slaapt' wordt stemmig meegezongen. Als de laatste noot gespeeld is, moet de drummer weer snel zijn trommels opzij zetten, want het publiek is wel toe aan een verfrissend biertje. Morgen maar eens op de webzijde kijken, wanneer Jeroen de volgende dubbele boeking heeft gepland.

2 comments:

Renesmurf said...

Kortom, dat was ook zeer vermakelijk!
En mensen gaan er relaxed mee om.

Theo said...

Lijkt me een gezellig klein zaaltje. EN dan ook nog twee artiesten voor de prijs van één. Helemaal top!