Tuesday, July 27, 2010

Secchetti: pizza en ijs

Als we, na een vakantie in Italië, terug zijn in Nederland hebben we de eerste dagen altijd nog trek in de Italiaanse keuken, maar nog geen zin om zelf te gaan kokkerellen, dus zoeken we de italiaanse restaurants in Amsterdam op, totdat we weer helemaal geacclimatiseerd zijn.
Bij onze terugkomst uit Friuli valt ons een nieuw restaurantje op, precies op de hoek van de Ten Katestraat en de Bellamystraat. Secchetti Pizza en ijs staat er op de ramen. Daar moeten we snel maar eens gaan proeven.
Zoekend op internet valt op dat Iens nog niets weet, er geen webzijde met de naam secchetti.nl is, maar wel een facebook pagina.
Dus de volgende dag gaan we aan de houten picknicktafels op de stoep voor Secchetti zitten.
We zijn niet eens zo vroeg, maar toch nog te vroeg, want de schoonmakers van de TenKatemarkt zijn nog bezig met hun grote stofzuigers op wieltjes. Volgende keer nog iets later gaan of op zondag, want dan is er geen markt.
Het draait hier voornamelijk om de pizza en ijs, dus het aantal voorgerechten is beperkt. Een paar verschillende salades. We komen natuurlijk voor de pizza en het ijs, maar voor deze blog hebben we toch één salade samen opgegeten. En die smaakte prima.
Daarna de pizza, de kaart is beperkt, maar toch voldoende keuze uit verschillende pizze. De eerste keer bij een pizzeria kies ik altijd voor de pizza met de pikante salami, dus bestel ik deze. De pizza is prima, de bodem is niet te dun en niet te dik. Goed gebakken in de houtoven en de ingrediënten smaken lekker. Helemaal niets op aan te merken. En mocht je nog wat smaak toe willen voegen, op elke tafel staat een flesje olijfolie met rode pepertjes en die is behoorlijk pittig. Ook de wijnkaart is klein maar fijn. Niet al teveel verschillende wijnen, maar voldoende keuze tussen rood, wit, rosé en bubbeltjes.
Daarna de toetjes, het is lekker weer dus de tiramisu bewaar ik voor de volgende keer. Nu neem ik een bolletje ijs en limoncello. Een lekker fris toetje met een stevige smaak van de alcohol. Gelukkig hoeven we niet ver terug te wandelen.
Conclusie: eenvoudige pizzeria, maar echt de moeite waard om vaker heen te gaan.
Prijs: 1 voorgerecht, 2 pizze, 2 toetjes, 1 fles wijn, alles bij elkaar 65 euri. Zeker niet duur. Als je geen wijn neemt, maar bv. een biertje is het zelfs goedkoop te noemen.

2 comments:

Theo said...

Klinkt super! Echt fijn dat er steeds meer goede pizzeria's hun deuren openen in Amsterdam.

Secchetti said...

Fijn dat je het eten lekker vond. We hebben vanaf vandaag een facebook fan pagina enje verhaaltje/link staat er op. (na 25 fans krijgen we pas een eigen URL van facebook dus.. fans welkom :)

http://www.facebook.com/pages/Amsterdam-Netherlands/Secchetti/161206223916503