Friday, January 30, 2015

Terug naar koude Amsterdam.

Normaal kan ik een heel blog stukje vullen met de terugreis, dit jaar gaat dat niet lukken. Binnen 1,5 uur waren we op het vliegveld. Het toestel onderweg naar Gatwick maakte op St.Lucia een tussenlanding en omdat de meeste passagiers al aan boord waren, ging het allemaal super vlotjes. Dus geen rijen bij inchecken, douane en security, wat een verademing. De vlucht naar London verliep zo vlotjes dat we boven Zuid-Engeland nog een rondje moesten maken. De aansluitende vlucht naar Amsterdam ging ook snel, zo snel dat we bij de gate nog moesten wachten op de man met de tafeltennisbatjes. Meer was er niet te melden, dus vul ik dit stukje maar aan met wat andere aspecten van deze vakantie.
Zijn er veel verschillen tussen St.Lucia en Barbados? Dat valt eigenlijk wel mee. Het grootste verschil is dat er op St.Lucia een grote jachthaven is in Rodney Bay. Zo een jachthaven is een flinke bron van inkomsten en heeft daardoor veel invloed op het Noord-Westelijke deel van St.Lucia. Een dorp als Rodney Bay vind je op Barbados niet, maar bv. Speightstown op Barbados lijkt best wel veel op Anse la Raye op St.Lucia. Het grootste verschil voor ons was dat onze B&B in Rodney Bay stond en daardoor is ons beeld misschien een beetje vertekend.
Verder zie je op beide eilanden weinig echte armoede en lijkt iedereen wel wat te profiteren van het toerisme. Barbados is redelijk vlak en daardoor kun je je wat sneller verplaatsen. Een rondje eiland op St.Lucia kost je zeker een volle dag terwijl je op Barbados na een rondje nog voldoende tijd voor een strandje hebt.
Van St.Lucia hebben we eigenlijk nog maar een klein deel gezien. Aan de zuid kant van het eiland zijn we helemaal niet geweest en de Oost-kant, de Atlantische kant is ook nog geheel onbekend voor ons. Gelukkig hebben we de Atlantische kant nog een beetje kunnen bekijken omdat daar de snelste weg naar het vliegveld ligt. En Wendell stopt nog even voor een fotoshoot.















En nu ik toch nog voldoende ruimte heb, kan ik hier ook wel wat vertellen over de culinaire versnaperingen die we hier hebben ervaren. Nu gaan we al niet voor de culinaire hoogstandjes naar het caribisch gebied, maar een biertje met ijblokjes (omdat de koelkast stuk is) en een rietje is toch wel het hoogte/dieptepunt.


Op Barbados hebben we een paar keer gegeten bij de Fishermans Pub & Grub. Een bord eten met vis of vlees, wat groenten en rijst en een brok mac&cheese. Simpel, lekker en niet duur. Kijk hier wel uit met de rumpunch, want daar zit maar heel weinig punch in.
Bij Island Plates was er een speciale italiaanse avond, maar omdat we de avond ervoor hadden verteld over onze italiaanse connecties, had de kokkin uitgepakt met een traditionele curry. Eén met vis en één vegetarisch. Want pasta koken voor een italiaanse durfde ze eigenlijk niet.
Op St.Lucia waren de restaurants wat meer aan de toerist aangepast en dus ook wat duurder dan op Barbados. Indiaas, Chinees, Italiaans, Spaans, Thais, etc. een ruime keus en allemaal vlak bij elkaar in Rodney Bay. De lokale keuken is daardoor ver te zoeken in dit gedeelte van het eiland, maar voor de verwende toerist is het wel zo makkelijk.

No comments: