Wednesday, June 15, 2011

Parkeren in Amsterdam

Hier in Oud-west is het de laatste tijd erg moeilijk om een parkeerplekje te vinden. Waar het vroeger pas na 9 uur 's avonds vol stond, is het nu al vanaf 6 uur 's avonds behoorlijk vol. Echt een reden om toch maar eens aan verhuizen te gaan denken.
Des te vervelender is het dan als er de volgende bordjes in de straat verschijnen:

Dat zal dan wel zijn voor onderhoud aan bomen, gasleidingen of iets dergelijks, maar wat een vreemde tijd. Van 15.00 tot 23.00, dat zijn toch geen tijden dat de gemiddelde gemeenteambtenaar werkt? (En gelijk hebben ze!)
De spanning stijgt dus, wat zou er gaan gebeuren? Geen briefje van het stadsdeel in de bus, niets te vinden op internet, een groot raadsel. Totdat we aan het eind van de middag thuis komen, er zijn (film)opnames aan de gang. De hele straat staat vol met auto's en busjes, de stoep is afgezet met lint en een vervelend stroomaggregaat doet zijn best om de spanning er in te houden. Dat ziet er dan alsvolgt uit.

En nu maar afwachten in welke film of televisieserie we iets herkenbaars in beeld zien komen. Overigens waren de opnames al voor 22.00 afgelopen, alleen jammer dat er nog een uur op straat luidruchtig werd nagepraat.

Update:
Vandaag, bijna een week later(!) in de papierafvalbak een brief gevonden over bovenstaande filmopnames. Het ging om filmopnames van 'Ministry of Film' over een nieuwe commercial voor de thuisapotheek.

Monday, June 13, 2011

De messe in Stuttgart

Vandaag gaan we naar de Messe (de duitse Rai) in Stuttgart, dat is toch ruim een uurtje rijden vanaf Germersheim, dus we genieten niet te lang van het ontbijt bij Alex thuis.De messe heet de Messe van Stuttgart, maar ligt eigenlijk vlakbij het vliegveld van Stuttgart en dat is toch al gauw zo'n 12 km van het stadscentrum van Stuttgart.Het is echt een enorm complex aan de snelweg (nr. 8 of de E52), de parkeerplaats wordt gesponsord door Bosch en ligt over de snelweg heen en op die manier kun je dus ook mooi keren en hoef je niet door te rijden naar de volgende afslag.We zijn hier voor de Slow-food beurs en ik hoor dat sommige Duitsers het over de essen-messe hebben. De hal staat vol met kraampjes waar bijna alleen maar eten en drinken te zien is. Het water loopt me al snel in de mond en gelukkig kun je ook proeven.


Drinken

Bij sommige kraampjes is het wat moeilijk proeven, maar een goede pan is natuurlijk onmisbaar.


Als je aan de kleine hapjes alleen niet voldoende hebt, kun je bij een paar kraampjes ook ruime hoeveelheden eten kopen. In het midden van de hal staan de tafeltjes waar je alles dan op kunt eten.


We waren vandaag best wel vroeg en zo tijdens het eerste uur valt de drukte nog mee. Na een uurtje begint het toch wel druk te worden en wordt het moeilijker om nog bij alle kraampjes te kunnen proeven. Het aardige van deze Messe is dat je hier één toegangskaart betaalt en dan kun je alle andere hallen ook bezoeken. Zo breng ik ook een bezoekje aan de 'Huis, hout en energie' beurs en de Tuinbeurs. En hier zie je dat je citroenen niet alleen op kunt eten, je kunt ze ook gebruiken als decoratie.

Als je hier dan zo een paar uurtjes rond slentert, beginnen je voeten dan toch wel pijn te doen. Gelukkig kun je bij de Tuinbeurs heerlijk even rustig zitten en een beetje bijkomen. En ik ben, zo te zien, niet de enige die dat doet.
We hebben ons wel weer vermaakt vandaag, aan het eind van de middag rijden we weer terug naar Germersheim, waar we te moe zijn om nog uit eten te gaan.
Morgen staat de terugreis naar Amsterdam op het programma, maar natuurlijk pas na het ontbijtje van Alex.