Monday, October 25, 2010

Rome 2. Restaurant La scuderia.

La scuderia is toch een paardenstal of een renstal, maar geen restaurant? Ja dat klopt eigenlijk wel, maar de eigenaresse van restaurant is blijkbaar een liefhebber van paarden of paardenvlees, want overal in het restaurant hangen dingen die met een echte scuderia te maken hebben. Hoefijzers, halsters etc. De naam zou natuurlijk ook gekozen kunnen zijn omdat het restaurant gevestigd is in een voormalige paardenstal, tenminste dat heb ik een vorige keer beweerd. Voor het eerst dat ik hier ben, kan ik een blik op de menukaart werpen, dat ziet er allemaal erg lekker uit, maar ook nu krijgen we geen kans helemaal zelf te kiezen. Gastvrouw Eleonora helpt ons de beste keuze te maken.
En zo beginnen we met, volgens mij, het hoogtepunt van de maaltijd: de antipasti.
Heerlijke focaccia


Een salade met lekkere pittige balsamico azijn en krokant gebakken plakjes vetspek.

 Een lasagna van aubergine, zo mogelijk nog machtiger dan de traditionele lasagna.


En natuurlijk de gebruikelijke gefrituurde courgettebloempjes. Lekker en hier bij La Scuderia ontbreekt de vaak zo overheersende frituursmaak.Daarna een bordje pasta, het is paddenstoelen tijd, dus pasta met paddestoelen. De pappardelle is lekker, de spaghetti is, zelfs voor de Italianen, iets te al dente.


Omdat we eigenlijk al vol zitten, nemen we geen vlees of vis als secondo, maar gewoon simpel één paddestoel. Gegrild met verse kruiden. Voorlopig heb ik weer voldoende paddestoelen gegeten.Na een uurtje wachten is er weer wat ruimte voor een toetje, zo ziet een tiramisu eruit als tie bijna is opgegeten.Ik sluit nog af met een koffie, maar de foto is helaas mislukt. Ik denk dat de kans erg groot is dat we hier de volgende keer weer terug komen.

Sunday, October 24, 2010

Rome

En zo komt 26 oktober er al weer snel aan. En omdat mijn laatste stukje op 26 september is verschenen, moet ik weer aan de slag. En omdat ik verder toch niet weet waar ik over moet schrijven, het aloude recept maar weer uit de kast gehaald. We gaan even naar Rome om inspiratie op te doen.
De vlucht naar Rome is leuk. Eerst een kort rondje over Amsterdam, het rondje is niet zo kort, maar zodra we door het dicht wolkendek heen zijn, zien we niets meer van Amsterdam en moeten de piloot maar op zijn woord vertrouwen dat we over Duitsland en Zwitserland naar Rome toevliegen. Bij Rome maken we een heel leuk rondje over de zee om goed bij het vliegveld uit te komen en daarbij hebben we het gevoel dat we best laag over de golven vliegen. Ik verheug me er nu al op om straks de gegevens van mijn GPS-tracker te downloaden en op mijn scherm te zien hoe we precies gevlogen zijn. Maar helaas, later blijkt de GPS-tracker in het vliegtuig helemaal niets te ontvangen. Tussen Schiphol en Fiumicino tekent de software een prachtig rechte lijn.

We zijn hier om een bijzondere reden, maar dat volgt in een volgend stukje, nu gaan we naar het nieuwe appartement van de familie in Santa Maria delle Mole, een wereldstad vlak bij Rome. Ik was hier voor het laatst in oktober 2009 en toen was het appartement nog in aanbouw. Nu is het grotendeels af en het ziet er beter uit dan verwacht.
De voorkant staat nog in de stijgers, maar de achteringang voor de appartementen aan de achterkant ziet er aardig uit.


De balkons zijn voorzien van een verzinkt hekwerkje, dat zal niet snel gaan roesten.
Verder een aardig dakterras en een grote garage, die alleen nog voorzien moet worden van wat muren.


Verder is het altijd aardig om te zien dat je in Italië bepaalde dingen gewoon buiten kunt laten installeren. Zo hangt de combi-ketel op het balkon.
Het is ook nog niet helemaal af, zo is de vaste telefoonlijn nog niet aangesloten en wordt in de tussentijd de telefoon van de buren 'geshared'. Alleen moet de telefoon naar buiten als de balkonduren dicht moeten.Klein nadeeltje is dat het tweede vliegveld van Rome (Ciampino) wel erg dichtbij ligt. Gelukkig is het een niet heel druk gebruikt vliegveld (alleen zomers is het er wat drukker) en dat levert soms mooie foto's op.
Straks nog even een rondje in de buurt en dan maar eens een lekker restaurant opzoeken.