Monday, May 23, 2011

Germersheim

Soms ben je zo druk met allerlei dingen zoals het kopen van een nieuwe woning, regelen van een hypotheek, tekenen van contracten en bezoeken van keuken- en badkamershowrooms, dat je vergeet om ook nog eens een stukje te schrijven. Zelfs naar het buitenland gaan voor wat inspiratie, lijkt dan niet meer uit te maken. Maar dan nu toch nog net op tijd (vorige stukje was van 24 april) een stukje.
Een weekendje Germersheim. Een plaatsje aan de Rein in Reinland-Palts op ongeveer 5 uur rijden van Amsterdam. Vijf uurtjes slechts, dus dat is een relaxed tochtje via Eindhoven, Venlo en dan verder naar Mannheim en Heidelberg. We logeren bij Alex en mede dankzij onze KatjaKatja (de opvolgster van EvaEva) staan wij zonder al te veel problemen voor het pand waar Alex op de bovenste verdieping woont. We schijnen hier op nog geen 500 m van de Rein af te zitten, maar door de bomen zien we er niets van. Morgen maar eens naar toe rijden.
We willen dit weekend ook nog naar de Messe in Stuttgart, maar vandaag is het vrijdag en dan staan er op de snelwegen hier in de buurt zoveel files, dat we besluiten om zaterdag naar de Messe te gaan. Vandaag doen we de Weinstrasse tussen Germersheim en de Franse grens.
Dat wordt dus een lange dag en gelukkig is het ontbijt in huize Alex goed geregeld:


En nog mooier is dat Alex ook onze chauffeur is, zo hoef ik niet te rijden en kan ik ook eens rond kijken.
Na een kort bezoekje aan Speyer


gaan we verder over de Weinstrasse.Het ziet er allemaal zeer lieflijk uit hier in Duitsland, het enig minpuntje is dat hier verderop de vliegbasis van Ramstein ligt en dat het luchtruim boven ons wordt gebruikt voor de oefenrondjes van wat F16's. Leuk om een keertje te zien, maar wat een herrie maken die vliegtuigjes.
Maar we laten ons humeur niet door die kleine vliegtuigjes bederven en we vervolgen onze weg langs Maikammer, St.Martin, Edenkoben en zo rond lunchtijd zijn we in Rhodt unter Rietburg lunchen bij Alter Kastanienhof, even lekker een beetje opwarmen, want het is best wel frisjes.
Na de lunch rijden we nog even door naar Wissembourg in Frankrijk want vanavond willen we wat lekkere kaasjes bij het avondeten en die kun je toch het best even halen in Frankrijk.
Daarna gaan we weer terug richting Germersheim en omdat het nog vroeg is, nemen we nog even een kijkje bij de Rein.


Zo straks even de franse kaasjes wegspoelen met wat franse wijn en dan zijn we helemaal klaar voor de Messe van morgen.