Sunday, February 12, 2012

Restaurant Spicebrush

Tsja, wat is het rustig op deze blog. Mijn laatste uitgebreide stukje is alweer van begin oktober, dus ik loop al bijna 5 stukjes achter. De reden hiervan is dat ik verhuisd ben en daardoor weken, dus eigenlijk maanden, bezig ben geweest met inpakken, verbouwen, verhuizen, uitpakken, inrichten, etc. En zeker nog niet alle dozen zijn uitgepakt en het buro is nog niet echt af, maar toch zijn we even een weekendje naar de Veluwe geweest om alle, nog niet uitgepakte dozen te vergeten. En als je dan op een vrijdagavond in Teuge bent, moet er toch wat gegeten worden. We hebben toen maar gekozen voor restaurant Spicebrush in Apeldoorn.
Met onze KatjaKatja vinden we makkelijk het Marktplein in Apeldoorn, het vinden van de ingang van de parkeergarage duurt iets langer, de volgende keer maar van te voren even kijken waar de ingang zit en die dan in voeren, dat had tenminste een rondje extra gescheeld. We worden vriendelijk welkom geheten en krijgen een tafeltje vlak bij de bar. Zonder ons te haasten bekijken we, bij een glaasje prosecco de menukaart. Het concept hier is dat elke gang eigenlijk bestaat uit drie gerechten. Een mooie manier om in één avond heel veel verschillende dingen te proeven.
Ik kies als voorgerecht de proeverij van vis. Heilbotfilet, zalmtartaar en zeebaarsfilet. Erg lekker, al is de heilbotfillet een beetje te zout. Het glaasje witte wijn uit de hypermoderne wijnkoelkast smaakt prima.
Daarna als hoofdgerecht de proeverij van varken. Een stukje buikspek, een filet van een Spaans varken en nog een rib-eye van een Limburgs varken. Alle drie erg lekker en ik kan niet bepalen welke van de drie mijn favoriet is.
Het toetje sluit de proeverij af en ik kies voor het kaasplankje. Nu eens niet drie gerechten maar zes stukjes kaas. Cheddar Farmhouse, Crottin Chavignol, Taleggio, Kernhem en Cabrales Picos, geserveerd met noten-vijgenbrood en appel-perenstroop. Jammer dat de Taleggio op de kaart verkeerd gespeld is (Tallegio i.p.v. Taleggio), maar de smaak is prima. Met name de Cabrales Picos is behoorlijk scherp, gelukkig ben ik wel wat gewend.
Alles bij elkaar was het een geslaagde proeverij. We slaan de koffie over en niet alleen omdat macchiato op de kaart verkeerd gespeld is.
Conclusie: Waar kun je in één avond zoveel verschillende dingen proeven? Hier dus bij Spicebrush. Niet alleen een leuk concept, maar ook de kwaliteit van het eten is prima. Echt de moeite waard om nog eens terug te gaan.
Prijs: Voor twee personen en drie gerechten, amuse en spoom 110 euri met slechts één glaasje wijn (ik was de bob) en twee glaasjes prosecco. Misschien wat prijzig, maar zeker de moeite waard.