Friday, December 08, 2023

Vasto

Ik heb begrepen dat sommige lezers van deze blog de spanning niet meer kunnen verdragen. Hebben die twee overwinteraars iets nieuws gevonden of slapen ze inmiddels in een doos onder een brug of ergens in een tunnel? Dus publiceer ik de volgende blog nu maar.  

Het appartement in Francavilla al Mare was dus niet geschikt voor ons om daar vier maanden of zo te verblijven, ikzelf vond twee avonden al meer dan genoeg. Maar ja wat doe je dan? Vier maanden hotel kan bruin niet trekken en dat is toch ook niet wat we willen. Dus op zoek naar iets anders. En via via hebben we inderdaad iets gevonden. Dit keer in Vasto. Nog ongeveer 60 km verder naar het zuiden en inmiddels meer dan 1700 km vanaf Amsterdam, dat wordt dan weer een uurtje langer terugrijden, maar dat zien we in 2024 wel.

 

Dit appartement is een stuk beter dan het vorige en vier maanden houden we het hier wel uit, hopen we nu. Iets meer licht zou wel fijn zijn geweest, maar 's morgens schijnt het zonnetje net de keuken in en tv kijken wordt nu voorlopig nog even laptop kijken.

Vasto

Even wat kort over vasto is een plaats in de regio Abruzzo en provincie Chieti. Aan de Adriatische kust, al heet het dorp direct aan de zee Marina di Vasto. Vasto ligt op ongeveer 150 m hoogte en door dit hoogteverschil en de vele éénrichtingsstraten is het stratenplan een beetje apart en kun je beter eerst even op de navigatie kijken voordat je op je gevoel de goede richting denkt op te gaan. Maar dat is even wennen en we rijden al naar de supermarkt zonder de navigatie en ook terug kunnen we de weg al vinden.

De oplettende lezer heeft het natuurlijk al gezien. Aan de rechterkant staat een verwijzing naar een youtube filmpje. Ook dit jaar probeer ik weer wat timelapse opnames te maken en de eerste staat er dus. Maar er zullen er nog velen volgen.

No comments: