Sunday, October 18, 2020

Verder naar het zuiden

Omdat de temperatuur ten zuiden van de Alpen zo ongeveer 8 graden hoger is dan ten noorden van de Alpen, verlaten we vandaag al Neuchatel en gaan we richting Italië. Op het laatste moment hebben we een B&B in Aosta geboekt. En eigenlijk best wel bijzonder, we komen al jaren in Noord-Italië en dit is de eerste keer dat we naar Aosta gaan.

De afstand is slechts iets meer dan 210 km, dus weer alle tijd om van de reis te genieten. De route is redelijk simpel: naar het zuiden totdat we bij Lausanne aan het Lac Léman (beter bekend als Meer van Geneve) zijn, dan linksaf het meer blijven volgen. Aan het eind van het meer bij Montreux rechtsaf en dan nog een stukje rechtdoor. 

Nu zijn er her en der wat tunnels door de Alpen heen geboord, maar we gaan maar eens over de pas heen. En dit keer de St. Bernard pas. Het levert in ieder geval weer wat mooie plaatjes op.




Na de lunch is het nog een kleine 40 km naar Aosta en ook hier hebben we geluk met parkeren, want we staan vlakbij ons hotel Le Rêve Charmant. Voor slechts zeven eurootjes mogen we hier tot morgenochtend 10.00 blijven staan. Dat geluk duurt overigens niet lang, want bij het inchecken wordt ons verteld dat morgenochtend om 4 uur de schoonmaakploeg van de gemeente de straten en parkeerplaatsen in deze wijk komt schoonvegen. Dus de auto moet vanavond nog even verplaatst worden. Maar goed dat zien we vanavond wel of anders morgenochtend heel vroeg. Nu eerst maar even een wandeling door Aosta maken.
Aosta is zeker de moeite waard en dit is vast niet de laatste keer dat we hier komen. De Romeinse invloeden zijn duidelijk zichtbaar. Net als de bergen trouwens en het weer valt nog steeds een beetje tegen.










Na deze ene nacht in Aosta rijden we door naar Candelo waar we ook maar weer één nachtje zullen blijven. Ook nu weer alle tijd dus willen we de snelwegen vermijden. Wel is het dan slim om dat dan ook aan de navigatie te vertellen en zo waren we na vijf kilometer rijden weer op ons vertrekpunt. Maar zo zie je ook nog wat van de omgeving. 
Rond lunchtijd proberen we weer een leuk restaurantje te vinden. Maar vandaag lukt dat niet echt en eindigen we uiteindelijk op het terras van een barretje in Andrate en halen we bij de bakker aan de overkant een paar belegde broodjes. Ook heel smakelijk en we horen meteen de laatste dorpsroddels van de stamgasten.

En valt zelfs in Andrate altijd wel weer een mooie foto te maken.



Na Andrate is het nog slechts 23 km verder rijden naar Candelo. Onze B&B zit vlak bij het oude centrum van Candelo. Dat oude centrum (Ricetto di Candelo) is best apart. Het is alsof je terug gaat naar de Middeleeuwen.






































Alhoewel zo'n auto dat middeleeuwse gevoel wel wat verstoort.



 
Inmiddels is het best mooi weer geworden en morgen rijden we door richting de Ligurische kust en misschien kunnen we wel een dagje naar het strand.

No comments: