Monday, October 03, 2016

Spanje 3

En zo gaat de tweede en laatste week alweer in. Het is wat frisjes geworden, dus gaan we richting het zuiden om nog een beetje op te warmen en om niet met een lege koffer terug te keren, moet er ook nog wat geshopt worden. Foto's als deze kunnen we vandaag dus niet maken.


Als je dan op de kaart een beetje uitzoomt met Madrid in het midden, valt al snel Toledo op en dat is dan ook onze bestemming voor vandaag. Er was ons verteld dat er onder de kathedraal een parkeergarage zou zijn, dus dat ook aan onze navigator verteld. Toen we op een bepaald moment rechtsaf moesten, twijfelden we wel even, maar al snel was er geen weg meer terug. Op dat moment heb ik geen tijd gehad om foto's te maken, maar streetview is een aardig alternatief. Hier rijden met een Opel Zafira is alleen achteraf leuk en het gepiep van de parkeersensoren voor, hoor ik nog steeds. Oordeel zelf:
Na deze rondrit door de stad (zelfs langs de kathedraal!) hebben we ergens buiten het centrum een parkeerplekje kunnen vinden en konden we de stad bekijken.
Toledo is een leuke kleine stad en vandaag is het er helemaal niet druk. Genoeg tijd dus om wat foto's te maken.We waren er al even voorbij gereden, maar toen had ik er geen oog voor, de kathedraal.

 


Om naar binnen te mogen, moet je wel even 8 euri per persoon betalen, dus die slaan we maar even over. Aan de achterkant kun je overigens gratis naar binnen en een klein stukje van de kathedraal bekijken en dat is voldoende om te zien dat die 8 euri echt wat overdreven is.
Dus wandelen we verder op weg naar nog een andere bezienswaardigheid. De Alcazar van Toledo. Een imposant fort op het hoogste punt van Toledo. 
 

En hier zien we ook de ingang van de ondergrondse parkeergarage. Vast en zeker het bordje gemist of zou er helemaal geen bordje staan? Maar voor de volgende keer weten we waar we kunnen parkeren.


De temperatuur in het zuiden bevalt ons wel, dus de volgende dag gaan we weer dezelfde kant op. Dit keer naar Aranjuez. Hier staat het Palacio Real de Aranjuez, het voormalige zomerverblijf van de Spaanse koningen.


Omdat hier in Aranjuez de Taag en de Jarama samen komen is er water in overvloed en dat is in de bijbehorende tuin goed te zien.


En als bomen genoeg water krijgen....
 

En zo zijn we aan het eind van de korte vakantie gekomen. Normaal sluit ik altijd af met een stukje over alleen het eten, maar dat heeft allemaal al heel uitgebreid op facebook gestaan, dus die sla ik dit keer over.
Maar niet getreurd, onze volgende vakantie is reeds gepland!