Sunday, May 08, 2016

Vaals

We waren vorige week toevallig in de buurt van Vaals en daar zit, minstens net zo toevallig, het restaurant Schatull. Dit restaurant is in 2015 uitgeroepen tot het beste Italiaanse Restaurant in Nederland en dat wilden we wel eens controleren.
Meestal gaan we in Amsterdam op de fiets naar een restaurant, nu kwamen we met de auto, maar gelukkig is er in de Akenaarstraat wel makkelijk een parkeerplekje te vinden. Het restaurant ziet er een beetje uit als een gezellige huiskamer en is ongeveer ook net zo groot. Met slechts zes tafeltjes is het wel zaak op tijd te reserveren, maar dat hadden we gedaan.
We krijgen een tafeltje met zicht op de keuken en we gaan er helemaal klaar voor zitten. En dat op stoelen op wieltjes, dat is even wennen, maar zit eigenlijk best wel comfortabel.
Over het eten kan ik eigenlijk heel kort zijn: Het smaakt allemaal heerlijk. Dario, de gastheer schenkt bij elk gerecht een glaasje bijpassende wijn en ook de grappa-collectie is de moeite waard. Monique runt de keuken, samen met wat assistenten en er heerst een serene rust in de huiskamer. Bijna geen geluiden uit de keuken (behalve dan die ene schaal die de val op de vloer niet overleefde), de achtergrond muziek is inderdaad ook achtergrond muziek en de zit van ruim drie uur is eigenlijk voorbij voordat je er erg in hebt.
Ik kan nu natuurlijk elke gang en elke amuse voorzien van mijn commentaar, maar omdat de gerechten er ook nog eens allemaal stuk voor stuk bijzonder uitzien, plaats ik wel de foto's. Kijk en geniet en verzin de geur en de smaak erbij.
Het eerste glaasje wijnVitello tonnato en prosciutto e melone en mozzarella

 
Olijvenbavarois

Olijvenproeverij
 


Nog meer olijven maar dan anders
 

Biet en zwarte linzen, dus geen kaviaar

 
Lekker stukje brood
En heerlijke olijfolie
 

Lever met chocolade

Lasagna van tuinbonen en gestoofde kalfswang
  
Lichtgerookte lamscoteletjes
 
Het leek een slak.
In Limburg kunnen de asperges natuurlijk niet ontbreken
 
Het blijft nog even een verrassing
En dan toch nog pasta met kreeft


De mosterd na de maaltijd
 

Een tropische verrassing

 


Lekkere chocolaatjes met vulling

 
 
 
 
 
Tiramisu
Tiramisu