Sunday, December 27, 2015

Eindelijk even op vakantie.

Zo dan is de tijd toch weer gekomen om eindelijk weer eens even op vakantie te gaan. En dus om het grijze, natte Nederland even te ontlopen, vertrekken we richting Caribisch gebied. Dit keer gaan we de eilanden Sint Maarten, Tortola (let op de klemtoon!) en St. Thomas met een bezoekje vereren. Inmiddels onze tiende reis die kant op en het 17e en 18e eiland in dat gebied. Op naar de 25!
De reis erheen verloopt spoedig. Een taxichauffeuse die mooi op tijd voor de deur staat, het inchecken en de security check verlopen op rolletjes, voldoende tijd om nog een cappuccino te drinken en een KLM-toestel dat ook nog op tijd vertrekt. Nog mooier is dat het vliegtuig niet tsjokvol zit, dat maakt het toch wat prettiger. De maaltijd is wel weer verrassend. Op de verpakking staat 'Hutspot', maar dat had ik echt niet geraden als ik alleen op mijn smaak had af moeten gaan.
Aangekomen in/op St. Maarten kunnen we direct het vliegveld verlaten (de koffers zijn er ook) omdat we één nachtje hebben geboekt bij het Simpson Bay Resort. Niet al te ver van het vliegveld en morgen gaan we weer verder via het Princes Juliana vliegveld richting Tortola.
De middag brengen we verder door aan het zwembad, inclusief poolbar.
Dat levert dan meteen onze eerste foto op:


Bij Simpson Bay is alles aardig geregeld. Je betaalt bij de poolbar met het pasje en met dat pasje open je ook de deur van je kamer. En voor twee cocktailtjes levert dat een compact bonnetje op:


's Avonds eten we wat bij Alexanders kitchen. Lekker eten op balkon en je kunt gewoon in het Nederlands bestellen. Wel doet de credit card machine het niet, dus betalen we cash en pinnen bij de flappentap op de hoek.

De volgende dag dus weer richting vliegveld. De taxichauffeuse van vandaag is wat van het zenuwachtige tiep. Tijdens het wachten voor de openstaande (voor de boten dan) brug laat ze de motor gewoon draaien en dat is wel lekker voor de airco, maar waarom ze de ruitenwissers aan liet staan, begreep ik niet helemaal. Ook zit ze heel apart op haar stoel. Als je de rugleuning weg zou halen, zou ze dat niet eens merken.
We checken in voor de Liat-vlucht 310 richting Tortola. Liat staat voor Late In Arrival and Take-off en de vertraging van slechts één kwartier is historisch kort. Het toestel ATR 72-600 is een propeller toestel, maar de vlucht duurt toch slechts 40 minuten.
Op Tortola gaat de paspoort controle zo langzaam, dat de douane beambte erna ons direct door stuurt: 'Get the hell out of here and enjoy yourselves'. Op de parkeerplaats moet ergens een huurauto voor ons staan met de sleutels onder de mat. Geen idee wat voor auto en wat voor kleur, dus dat wordt nog zoeken. Maar dan blijkt dat ze toch nog tijd hadden om ons persoonlijk de sleutels te overhandigen. En zo rijden we al snel in onze Suzuki Jimny richting Long Bay Beach. De tussenstop bij de supermarkt Rite Away in Road Town duurt wat langer dan gepland. De enige grote supermarkt op dit eiland is op zaterdagmiddag een populaire bestemming. Maar we houden vol, we moeten toch water en wat in huis te hebben voor ons ontbijtje morgenochtend.
Eten doen we 's avonds bij 1748. Niet heel bijzonder, maar wel op loopafstand en dat is ook wel eens makkelijk. Morgen gaan we wel op zoek naar iets anders.