Friday, June 26, 2015

Vakantie!

Zo na ons koude weekendje carnaval vieren in Venezia is het weer tijd om op vakantie te gaan. Toch weer naar Italia, eens moet het daar toch ook mooi weer worden.
En zo rijden we op een ochtend met ons karretje richting Italia. Onze eerste stop in Italia is Levico Terme en dat is te ver om er in één dag naar toe te rijden, dus hebben we een tussenstop gepland in de wereldstad Kipfenberg. En wel in het Tiroler Landgasthaus Besenkammerl. Inderdaad zelfde plek als vorig jaar en gelukkig ook dezelfde kamer, al die flexibiliteit is niets voor ons. Ook smaakten de aspergers wederom goed.


De volgende dag, na net als vorig jaar een prima ontbijtje, rijden we door richting Levico. En dat betekent een route door Oostenrijk. En om in Italia te komen gaan we dan over de Brennero. Zo in het voorseizoen levert dat altijd weinig vertraging op.
Meestal kunnen we de verleiding om direct na de grens te stoppen om een hapje te eten of gewoon voor een lekkere cappuccino niet weerstaan en na de Brennero kan dat prima in Vipiteno/Sterzing (afhankelijk van in welke taal de kaart is gemaakt). Dit jaar rijden we door Vipiteno net op het moment dat de regenwolken hebben besloten om de straten in Vipiteno eens even lekker schoon te spoelen en zo weerstaan we dit keer wel de verleiding. Dus rijden we maar in één keer door naar Levico, zelfs zonder de eigenlijk wel noodzakelijke benzinestop, dat wordt morgen dus zoeken naar de dichtbijzijnde pomp.
We hebben een kamer geboekt bij Alla Loggia dell Imperatore. Een prima kamer maar wel op de derde etage en geen lift, dus leven we deze twee dagen uit de koffer en laten deze lekker in de auto staan. Bij onze volgende adresje zien we dan wel weer verder.
Levico is een alleraardigst dorp vlakbij twee leuke meertjes: Lago di Levico (klinkt logisch) en Lago di Caldonazzo. Meertjes die hoog zomer bij wat hogere temperaturen dan nu, waarschijnlijk overspoeld worden door recreanten. Nu is het wat rustiger.


Verder is het een gezellig dorpje met verschillende watervalletjes in het centrum. Zowel min of meer natuurlijke

 
 als wat minder natuurlijkeEn verder een aardig hotelletje

 
Een leuk dorpje voor een korte tussenstop. De benzinepomp hebben we gevonden in Pergine, waar ook nog een leuk kasteeltje stond.
 
En met een volle tank kunnen we morgen richting Ferrara rijden, met nog een korte tussenstop in Montagnana.