Thursday, August 14, 2014

Vakantie. Het eten

Over de terugreis met de autoslaaptrein valt eigenlijk erg weinig te vertellen. Het laden van de auto's verliep verrassend vlot. We vetrokken precies op tijd. Toen we zondagochtend wakker werden, waren we al in Venlo. Alleen het diner viel een beetje tegen, maar daar hebben we een schappelijke vergoeding voor gehad. Ik kan dus direct verder met de foodspecial.
Ach ja het eten in Italiƫ. Meestal eten we er wel lekker en we proberen ook altijd foto's te maken van de gerechten. Dat laatste mislukt soms omdat we dan teveel onder de indruk zijn van het eten of gewoon teveel honger hebben en dan zijn de borden al te leeg om er nog een mooie foto van te maken. Maar gelukkig zijn er ook een paar gelukt.
Het Italiaanse ontbijt is natuurlijk wel berucht, zeker in vergelijking tot het Engelse ontbijt. Alles meer dan een droge cracker en een kopje koffie is meegenomen. Maar in Verona zaten we vlakbij een koffieshop (een Italiaanse, geen Nederlandse) waar we de ochtend begonnen met een rondje croissant en cappuccino en meestal ook nog een tweede ronde.Bij onze favoriete B&B is het ontbijt weer van een geheel andere orde. Ik laat de foto's maar voor zich spreken.


 

De foto's van de lunch bewaar ik maar voor bij het avondeten, zoveel verschil zit er voor ons toch niet tussen. En als je dan 's avonds wilt gaan eten, maar het voor de Italianen nog te vroeg is, kun je altijd onder het mom van het Aperitivo nog even wat eten. Bij mooi weer is de Spritz wel een heerlijk drankje, in zoete (Aperol) of bittere (Campari) variant, maar een biertje mag ook natuurlijk. Binnen in de bar is er een buffet met allerlei kleine hapjes, waar je je bordje kunt gaan vullen. Wel even opletten dat dit buffet niet open is voor als je alleen koffie besteld.
Op deze manier is het toch gelukt om het avondeten te halen. De eerste dagen maken we nog de fout door teveel te willen proeven, na een paar dagen houden we het op maximaal twee gangen. Dus bv. een antipasto
een bordje pasta
een stukje vlees (de snitzel was nog in Duitsland op de heenreis)en soms een toetje

Allemaal erg vervelend.
Voor meer foto's van deze vakantie, zie mijn picasa album.
En omdat ik nooit zo snel ben met al deze verhaaltjes, komt onze volgende vakantie er alweer bijna aan. Een weekje Sardegna!