Saturday, June 21, 2014

Vakantie. Verona.

Gelukkig moet je een paar keer per jaar met vakantie en dit voorjaar is de keuze op Italiƫ gevallen. Ook dit jaar weer met de auto en via een overnachting in de wereldstad Kipfenberg, het aanschouwen van meer dan 20 baustelle op de Duitse Autobaan, het altijd leuke stukje over de Brenner en lunch in Vipiteno/Sterzing arriveren we in de middag in Verona. We hebben een appartementje gehuurd net buiten het centrum en we moeten eerst even de sleutel ophalen.
Mede dankzij KatjaKatja vinden we ons adres voor de komende dagen vlotjes en omdat er natuurlijk geen parkeerplek vrij is, moeten we even gehaast de spullen naar binnen brengen. Daarna gaan we op zoek waar we de auto de komende dagen kunnen parkeren. Een paar straten verderop is een parkeergarage genaamd Paradiso, dus dat zit wel snor. Het is zo een parkeergarage waar je de sleutels achterlaat, zodat ze de autoos heen en weer kunnen rijden zodat de ruimte optimaal benut kan worden. Ik denk dan altijd dat deze parkeergarage de achteringang is van het autoverhuurbedrijf waar we net langs liepen. Omdat onze auto een automaat is, lopen we altijd langzaam weg totdat we het autootje horen starten en we zijn inderdaad een keertje teruggeroepen omdat ze de auto niet aan de praat kregen.
We zijn dus in Verona, de stad van Romeo en Julia, of in het Italiaans Giulietta. We gaan dus eerst maar eens op zoek naar HET balkon. We hebben balkons genoeg gezien, maar HET balkon is vast het balkon waar de meeste toeristen bij staan.


Verona ligt aan de rivier de Adige, de naamgever van de provincie Alto Adige (of Zuid-Tirool in het Nederlands). Dat levert in ieder geval mooie plaatjes op en onze nieuwe camera doet het zelfs in het donker best goed.
Verder ook nog een oud amfitheater (de Arena) waar zelfs de nepromeinse gladiatoren met je op de foto willen, wat kerken en nog een kasteeltje. In dit kasteeltje is een best aardig museum en daar brengen we dan ook maar een bezoekje aan. En het mooiste van Verona? Een autovrije binnenstad.

Heerlijk om rond te wandelen en op zijn tijd te genieten van een aperitiefje op het Piazza Bra of Piazza Erbe.

En omdat de vakantie vorig jaar naar het Gardameer een beetje tegenviel omdat de temperatuur wat lager was dan waarop we gehoopt hadden, maken we ook nog uitstapje naar Sirmione, de stad op het schiereilandje dat in het Gardameer steekt. En met mooi weer ziet zo een meer er toch een stuk beter uit. Alhoewel op de foto de zon nog een beetje ontbreekt.


En ik zie een nieuwe carriere voor mezelf.

 
Kortom de paar dagen in Verona zijn omgevlogen en morgen gaan we richting Ravenna.