Sunday, August 04, 2013

Het eten en drinken in Piemonte.

Wij logeren bij de B&B Fior di Farine van Margherita en Renzo in La Morra en daar kunnen we elke dag starten met een geweldig lekker ontbijt. De yoghurt en de taarten worden door Margherita zelf gemaakt en het brood van de bakker is ook erg lekker. Het brood van de bakker is natuurlijk wel gemaakt met het meel uit de molen.


Lunchen doen we meestal onderweg en als we trek krijgen gaan we op zoek naar een restaurantje. Mijn favoriet in deze week was La Torre in Cherasco. Van de buitenkant een erg klein restaurant, binnen eigenlijk veel te warm om lekker te zitten, maar in de tuin was het geweldig. Onder een parasol om niet te bruin te worden en heerlijk eten, vergezeld van een heerlijk glaasje witte wijn en lekkere visjes.'s Avonds probeerden we natuurlijk zoveel mogelijk op loopafstand te blijven, al zijn de hoogte verschillen niet mals in La Morra. Meestal helling op naar het restaurant en dan kunnen we na het eten weer naar beneden rollen. Zo hebben we daar Osteria & Pizzeria Per Bacco. Niets bijzonders, maar gewoon lekker. Al zijn de tafeltjes voor twee wel wat aan de kleine kant, zeker als je allebei een pizza bestelt.
Tegenover Per Bacco zit Osteria More & Macine. De enige tegenvaller is dat als je denkt dat je voor de voordeur staat, je via een trap aan de zijkant naar de echte voordeur moet en daarna weer met een binnentrap naar beneden kunt. De keuken is boven, dus het personeel moet wel een ijzeren conditie hebben, want die gaan op een avond heel wat keren op en neer. Het eten is simpel en lekker, zoals is zoveel restaurants in Italië. We zijn er tijdens deze vakantie maar één keer geweest, maar dat kwam omdat we hier maar een weekje waren.
De andere kant (dus helling af) van Fior di Farine ligt een gloednieuw (nog maar een paar maanden open) restaurant: Locanda Fontanazza. Net open dus en nog niet iedereen heeft het gevonden, want het is er nog erg rustig. Alles moet nog wat groeien hier, maar we hebben er lekker gegeten en de volgende keer gaan we er zeker weer een keertje kijken (en eten). Daarna moesten we wel weer helling op om thuis te komen.
Omdat de autoslaaptrein vanuit Alessandria naar Den Bosch wat uren vertraging heeft, kunnen we ook de binnenstad van Alessandria even bekijken. En omdat we daar toch tijdens lunchtijd zijn, vinden we een plekje op het terras van een restaurantje. En zo vermaken we ons toch nog tijdens het wachten op de trein.
Dat was alles vanuit Piemonte, nu eens gaan bedenken waar onze volgende valantie naar toe gaat.