Sunday, June 10, 2012

Ristorante Sogno

Afgelopen vrijdag had ik een sportdag met mijn werk en het thema was 'Italië'. Om deze dag in stijl af te sluiten, zijn we maar gaan eten bij Sogno aan de Stadhouderskade in Amsterdam.
Voor Italiaanse begrippen zijn we wat aan de vroege kant (voor 8 uur), maar het zit al helemaal vol, maar gelukkig hebben we gereserveerd en zitten aan het tafeltje met uitzicht op het drukke Amsterdamse verkeer. Je hoort er overigens gelukkig niets van. Alleen de sirene van de politieauto dringt door.
Na een glaasje prosecco beginnen we met het voorgerechtje. Omdat ik toch nog mijn fototoestel van de sportdag bij me had, hebben we er maar wat foto's van gemaakt.Links zien we de klassieke Vitello tonnato. Lekker smeuig van smaak en lekker begin. In het midden ligt een stukje zalmfillet gemarineerd met koffiebonen. Toch wel een bijzondere combinatie. De smaak van de koffie is niet sterk, maar geeft toch iets aparts. En links een andere klassieker. Rundercarpaccio met parmezaanse kaas en rucola. Het bijzondere is dat de parmezaanse kaas er in de vorm van een sausje aan toegevoegd is en niet in de vorm van plakjes.
Daarna gaan we verder met de pasta's. Als eerste ravioli.
Ravioli met een vulling van ricotta, amaretti en sinasappelschil in een sausje van boter, tomaat en salie. Lekker en leuk om te proberen alle smaken ook echt te proeven.


Op één pastagerecht kun je niet lopen, dus komt er ook nog een tweede. De eerste fles witte wijn was al leeg, maar ook bij het tweede pastagerecht hoort nog een witte wijn, dus moet de rode wijn nog even geduld hebben.


We zien hier de scialatielli-pasta met venusschelpen, mosselen en een langoustine. Een voor mij ook geheel nieuwe pasta en gelukkig heb ik altijd een tafelgenoot bij me die het heerlijk vindt om zo'n garnaal helemaal leeg te zuigen.


Als tussendoortje nog even een bakje met calamari en doperweten en een stukje gegrild brood.


Echt iets voor de liefhebber, dus ik sla even over en proef vast de rode wijn.
Daarna, het is inmiddels al na 10 uur, is het tijd voor het hoofdgerecht.


Een heerlijk stukje gegrild rundvlees met parmezaanse kaas, gegrilde courgettes, aardappeltjes, champignons en een vleugje truffelolie. De parmezaanse kaas heeft het wat moeilijk tegen de stevige smaak van het rundvlees, maar het is echt jammer dat het niet meer lukt om alles op te eten. De pasta's zitten nog een beetje in de weg.


Verstandig als we af en toe zijn, besluiten we dat één toetje voor ons allen (3) meer dan genoeg is. En dat blijkt te kloppen.


Wat moeilijk zichtbaar, maar bovenaan de klassieke pannacotta, in het midden de baba, een Napolitaanse sponge cake met likeur en slagroom en onderaan de Siciliaanse cannoli. Deegrolletje gevuld met ricottakaas.
Al met al een 100% Italiaanse afsluiting van deze dag en even na middernacht keren we weer huiswaarts.