Monday, September 26, 2011

Casa di Maggio.

Gisteren reed ik door de Surinamestraat, dat is het stukje weg tussen Surinameplein en de Overtoom en zag daar aan de linkerkant een bord van een, voor mij, nieuwe horecazaak: Casa di Maggio. De zaak zag er gesloten uit, dus vandaag maar eens langs gegaan.
Casa di Maggio is de gloednieuwe zaak van Antonio di Maggio en Daniela Tasca, beiden rasechte Sicilianen, maar nu alweer jaren in Nederland. Samen willen ze ons de Siciliaanse keuken laten proeven, dus hebben we maar wat van de gerechten mee naar huis genomen.
We hebben het simpel gehouden dus alleen maar pasta met saus van varkensworstjes en tomaten, caponata (gebakken groenteprutje van o.a. aubergines, uien, bleekselderie, kappertjes en olijven), courgettes à la Antonio (gegrild met tomatensaus en ricotta), tonijn à la Messinese (tonijn met zoetzure uien, tomaten en kappertjes) en gestoofde kipfilet met rosemarijn en champignonnetjes. Dit heb ik helemaal zelf opgewarmd in de oven en met wat brood en lekker glaasje rode wijn hebben we echt heerlijk gegeten. Dit moeten we maar vaker gaan doen.
Wil je zelf ook eens proberen? De openingstijden zijn van maandag t/m zaterdag van 12.00 - 21.00 (dus gesloten op zondag). Je kunt daar aan een paar tafeltjes eten, maar meenemen is dus ook een optie. En ook voor een catering voor maximaal zo'n 50 personen ben je bij Antonio en Daniela aan het juiste adres!